Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sports Team – “Fishing”

© CPU – Chris Stessens

Het Londense Sports Team is een van die bands die we nu al durven aanduiden als een van de ontdekkingen van het jaar. Het Britse zestal greep vorig jaar al onze aandacht, maar het was pas met het nummer “M5” dat ze ook in België wat naam konden maken. Deze zomer stonden ze zelfs als opener op de main stage van Rock Werchter; een zotte ervaring, zo vertelden ze ons in een interview dat we met hen hadden kort na de show. In datzelfde interview verklapten ze ook al dat ze tussen de festivaloptredens door hun debuutplaat (in het voorjaar van 2020 te verwachten) aan het opnemen waren. Zonet brachten ze met “Fishing” opnieuw eens een nummer uit.

Wie dacht dat het sportieve zestal het over de topsport vissen zou hebben op hun nieuwe “Fishing”, moeten we helaas teleur stellen. Het nummer “Fishing” gaat amper over vissen en laat net dat hun humoristisch kantje nog maar eens onder bewijs stellen. Maar goed, laten we het toch vooral over de muziek zelf hebben. Sports Team pakt het op “Fishing” namelijk grootser aan en dat gaat natuurlijk perfect mee met de ambities die ze hebben. Ondanks dat ze beweren zes amateurmuzikanten te zijn, valt daar op “Fishing” amper iets van te merken. Het tempo ligt hoog en het energielevel schiet regelrecht de hoogte in dankzij de jeugdige gitaren en strakke drums. Frontman Alex Rice eist natuurlijk weer de glansrol op door gewoon heerlijk zichzelf te zijn en ons met veel charisma een glimlach op het gezicht te toveren. De verwachtingen lagen hoog, maar met “Fishing” springt dit zeskoppige sportgroepje met gemak over de lat.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2079 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sports Team - "I'm In Love (Subaru)"

Hoe zou het nog zijn met Sports Team? De Britse postpunkband nam een vliegende start met onder meer “M5” en “Here’s The…
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2022

Het jaareinde komt nu echt wel in zicht, maar wij zijn nog lang niet klaar met onze eindejaarslijstjes. Nu we alle albums…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Sports Team - Gulp! (★★★½): Gesputter met de vlam in de pijp

Een albumcover die in het oog springt, zet aan tot luisteren. Helaas leek Sports Team, met die ideologie in het achterhoofd, vergeten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.