Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Sea Girls – “Do You Really Wanna Know?”

© CPU – Larissa Zenner

Aan de andere kant van het kanaal is Sea Girls aan het uitgroeien tot de volgende grote indierockband, maar buiten de grenzen van hun thuisland loopt het een tikkeltje stroever. Begrijp ons niet verkeerd, de Britten maken prima nummers en staan ook hier in relatief grote zalen, maar op een echt definitieve doorbraak blijft het nog even wachten. De jongens doen er in elk geval alles aan om ons te overtuigen van hun kunnen. Ze vuurden singles en ep’s – zoals laatst nog Under Exit Lights – op ons af alsof het niets was, en ook vandaag houdt Sea Girls die traditie in ere. Een dikke maand na de laatste ep is de band vandaag alweer terug met nieuwe muziek. Muziek met een speciaal kantje dit keer op de eerste single van de debuutplaat die er later dit jaar aankomt.

Op “Do You Really Wanna Know?” klinkt Sea Girls een tikkeltje anders dan we gewoon waren. De band klinkt vrolijker dan ooit tevoren en dat heeft vooral te maken met het commerciëlere pad dat de jongens op deze single bewandelen. Meer dan ooit worden de catchy indiegitaartjes bijgestaan door harmonieuze synths en dat werpt zijn vruchten af. De vrolijkheid spat er van af en zanger Henry Camamile gaat met zijn stem de hoogte in. Wie de titel van het nummer kent, kan de refreinen al gerust meebrullen. Dat zorgt er ook voor dat het nummer bijzonder snel in je hoofd blijft hangen. Sea Girls doet ons terug verlangen naar de zomer met een vrolijke, catchy single. Een feelgood-nummer pur sang, en misschien nog belangrijker; een eerste single van een debuutplaat. Om het dan met een nummer van de band te zeggen: wij zijn “Ready For More”.

Open Up Your Head verschijnt op 14 augustus.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

29 april 2020

About Author

Lucas Palmans


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief