Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Benny Sings – “Sunny Afternoon”

Benny Sings uit Amsterdam is een vaste waarde in het nabije muzieklandschap. Met een discografie die al net voorbij de helft van een dozijn reikt en een gemoedelijke formule die nog steeds comfortabel overkomt, is Tim van Berkestijn nog een lang artiestenleven beschoren. Hij is ook al talrijke samenwerkingen aangegaan zoals met onze landgenoten van blackwave., Free Nationals of Rex Orange County. Met “Sunny Afternoon” brengt de Nederlander een nieuwe single uit die alles op een wip en een flik roze kleurt.

De lo-fi balans tussen zonnige indie en zwoele hiphop zit er van meet af aan in. Benny’s stem komt dan ook nog eens een lieflijke toets aan het nummer geven, waardoor “Sunny Afternoon” een aandoenlijk geheel geworden is. Terwijl het goed vooruitdrijft door de drum en bas, laat Benny het aantal graden in de ruimte stijgen en zorgt de piano voor een onbezonnen onbezorgdheid. Net wanneer we denken dat we alles wel gehoord hebben, verschijnt er een strijkerspassage die ook nog eens voor een oprechte, maar duidelijk lichtjes theatrale dimensie komt zorgen. “Sunny Afternoon” zit goed in elkaar en slaagt volledig in zijn opzet, want zelfs op een grauwe dag als vandaag komt de zon er plots moeiteloos door.

Facebook Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sofie Winterson - "Lost You to a Boy"

Nadat Sofie Winterson samen met Benny Sings de ep Moral had uitgebracht, smaakte dat blijkbaar naar meer. Begin juni verschijnt Southern Skies,…
AlbumsRecensies

Benny Sings - Young Hearts (★★★): Met de groeten uit L.A.

Tim van Berkestijn, de Nederlander beter bekend onder het alter ego Benny Sings, is al aan zijn achtste album toe. Grote bekendheid…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sofie Winterson - "Image"

De afgelopen weken was zangeres Sofie Winterson succesvol op tournee met haar muzikale samenwerkingsproject MICH. Die tour ging langs een aantal uitverkochte…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.