banner

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Benny Sings – “Sunny Afternoon”

Benny Sings uit Amsterdam is een vaste waarde in het nabije muzieklandschap. Met een discografie die al net voorbij de helft van een dozijn reikt en een gemoedelijke formule die nog steeds comfortabel overkomt, is Tim van Berkestijn nog een lang artiestenleven beschoren. Hij is ook al talrijke samenwerkingen aangegaan zoals met onze landgenoten van blackwave., Free Nationals of Rex Orange County. Met “Sunny Afternoon” brengt de Nederlander een nieuwe single uit die alles op een wip en een flik roze kleurt.

De lo-fi balans tussen zonnige indie en zwoele hiphop zit er van meet af aan in. Benny’s stem komt dan ook nog eens een lieflijke toets aan het nummer geven, waardoor “Sunny Afternoon” een aandoenlijk geheel geworden is. Terwijl het goed vooruitdrijft door de drum en bas, laat Benny het aantal graden in de ruimte stijgen en zorgt de piano voor een onbezonnen onbezorgdheid. Net wanneer we denken dat we alles wel gehoord hebben, verschijnt er een strijkerspassage die ook nog eens voor een oprechte, maar duidelijk lichtjes theatrale dimensie komt zorgen. “Sunny Afternoon” zit goed in elkaar en slaagt volledig in zijn opzet, want zelfs op een grauwe dag als vandaag komt de zon er plots moeiteloos door.

Facebook Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Benny Sings - "Beat 100" (feat. Cola Boyy, Mocky en Marc Rebillet)

Een half jaar geleden kregen we met Music een nieuw album van Benny Sings op ons bord en vandaag verrast de Nederlander door er…
AlbumsRecensies

Benny Sings - Music (★★★): Zondagnamiddagmuziek

Onze sympathieke noorderbuur Tim van Berkenstijn, voor de meesten beter bekend als Benny Sings, zag zijn ster enkele jaren geleden pijlsnel de…
FeaturesMuzieknieuwtjes

55 albums om naar uit te kijken in april en mei

Het eerste kwartaal van 2021 loopt ten einde en de lente is eindelijk in het land. Ook de muziekwereld lijkt weer helemaal…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.