Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single PUP – “Anaphylaxis”

© CPU – Nathan Dobbelaere

PUP wist zich vorig jaar in de kijker te spelen met het geweldige Morbid Stuff. Het leverde hen een plaatsje op in onze top 50 albums van 2019 en ook de verschillende shows die ze vorig jaar gaven, bleken strak in elkaar te zitten. Na enkele maanden rust te nemen van hun negen maanden durende tour, keert de groep terug met een gloednieuw nummer. “Anaphylaxis” is een snelle allergische reactie en frontman Stefan Babcock kreeg het idee voor dit nummer nadat een vriend van hem gestoken werd door een bij. Ieder zijn inspiratie!

Muzikaal laat PUP er ook deze keer geen gras over groeien. Met enkele stevige gitaren en een dubbele drum ben je meteen mee in het rammelend punkgeheel dat de band hier brengt. Babcock laat zijn herkenbare vocals op de voorgrond treden om met een divers instrumentaal sfeertje een soort van angstige klank te laten ontstaan. De single is duister, maar het refrein is weer meebrulbaar zoals enkel PUP dat kan. “Anaphylaxis” is dus niet enkel een ode aan een bijensteek, maar ook een geweldig nieuw PUP-nummer.

27 april 2020

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief