Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Geraldines – “Plz Turn Yr Fall Into a Somersault”

Voor emotionele, dromerige indierock moet je bij het Mechelse The Geraldines zijn. Dat ze goede songs maken, bewezen ze al op enkele ep’s en recent nog op een Dansende Beren Winterslaapsessie. Ook alle nummers waarmee ze ons tot nu toe opwarmden voor hun nieuwe langspeler Never Worry Always Worry, vinden wij alvast enorm veelbelovend voor het hele album. Alle nummers? Jazeker, ondertussen is “Plz Turn Yr Fall Into a Somersault” al de vijfde single waarmee ze ons doen lekkerbekken naar NWAW, zoals ze hun nieuwe zelf alvast afkorten. Tweede single “Lamb” vonden we tot nu toe het beste, of overtreft deze nieuwkomer alles?

“Plz Turn Yr Fall Into a Somersault” is een nummer met een ietwat vreemde titel, maar met een minder bizar geluid. Niet dat het saai is, integendeel, maar The Geraldines heeft nu simpelweg een vertrouwde sound. Harmonische gitaarklanken die een belletje doen rinkelen bij The Pixies en dat gecombineerd met de dynamiek van The Sheila Divine zorgen voor de basis. Toch verkent dit nieuwe nummer nieuwe horizonten. De stem van Bart Van der Elst klinkt zweveriger dan ooit, de bas kickt heel hard in en op het einde zorgen de hevige drums en shoegazegitaren voor een ongeziene intensiteit. The Geraldines breekt geen potten en pannen met hun melancholisch gitaargeweld, maar dat deert niet met zo’n songs. En ja, “Plz Turn Yr Fall Into a Somersault” overtreft alles.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 30 beste Belgische singles van 2020

Nadat we jullie eerder al 25 fantastische Belgische albums van afgelopen jaar voorstelden, gaan we nu op zoek naar 30 heerlijke singles…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Geraldines - "Lamb"

The Geraldines is een Mechelse indierockgroep die al een paar knappe dingen heeft gedaan, maar nog steeds net geen grote doorbraak kende….
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Videopremière The Geraldines - "Fluff"

The Geraldines is een Mechelse band met een leuke en vooral zeer catchy klinkende naam. De band werd al drie keer geselecteerd…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.