Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Heisa – “Keep It”

Op 15 mei gaat het Limburgse powertrio HEISA ons verblijden met een nieuw album Joni. Om ons te pleasen gooiden ze al twee nummers voor de leeuwen en zowel over het intense “Let Go” als het bezwerende “Serenety Now” waren we hier bij Dansende Beren al erg enthousiast! Beide singles werden zelfs op Studio Brussel gedraaid. Zouden ze bij StuBru ondertussen nog niet door hebben dat Raymond in 1991 al visionair was door te stellen : ‘Zwijg me van de laatste kutgroep uit Engeland?’ ‘Winkelhieren’ mag vanaf nu ook op onze vaderlandse muziekwereld toegepast worden. Wat hebben we hier potverdorie toch leuke noisebandjes!

Maar nu dus nummer drie van de binnenkort te verschijnen splinterbom. “Keep It” begint een beetje rustiger dan we van HEISA gewoon zijn. Horen we zelfs invloeden van David Eugene Edwards? Halfweg het nummer kunnen ze het toch niet laten om stekelige angels toe te voegen aan de mooie Amerikaanse indietune. De afwisseling van rustige en hardere strepen kwaliteitsrock blijft ons verder vervoeren tot er plots een cirkelzaag langskomt gevlogen. Deze blijft ons plezieren tot het einde van de derde topsong van Joni. Wat gaat dit wel niet geven in mei ? We kijken er alvast ENORM naar uit. Jij toch ook ?

Facebook

Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Pukkelpop vult affiche aan met Nothing But Thieves, King Hannah, De Staat en 27 anderen!

Nu de festivalzomer officieel van start is gegaan, grijpt ook Pukkelpop zijn kans om de affiche te vervolledigen. Dat gebeurt vandaag met…
AlbumsRecensies

HEISA – Outliar (★★★½): Schetterige samenhorigheid

  Voor snoeiharde gitaren en fameuze knallen moet je bij HEISA zijn. De driekoppige band uit het Limburgse Hoeselt brengt naar eigen…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single HEISA - "Burn Your Bridges"

De gitaren klinken sinds kort weer vanuit Limburg, want HEISA is helemaal terug van weggeweest. Het drietal kon helaas nooit echt op…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.