Nieuwe singles, Oude Bekenden

Première: Nieuwe single HEISA – “Serenity Now”

Limburg en luide gitaarmuziek, het is meermaals een geslaagd huwelijk gebleken. Dit trio uit Hoeselt moet niet onderdoen met hun toch wel zeer aanstekelijke vorm van noise. Geen overbodige noten, enkel het broodnodige en dat maakt dat HEISA ongelooflijk goede noise brengt op een manier die we eigenlijk niet goed kennen. Met dezelfde bassist van Peuk kan dit bijna geen toeval meer zijn.

Noise, het kan alle kanten uit. Maar HEISA is (net zoals The Guru Guru) meer dan noise. De songwriting van dit trio zit enorm goed en klinkt zoals het zou moeten klinken. Nogmaals, geen noot te veel en een heerlijk hoopje kabaal. De zanglijnen maken deze muziek juist niet bombastisch, want Jacques Nomdefamille vertelt meer de muziek, op een heel originele manier. Dat geeft het toch een extra dimensie. Maar laat ons duidelijk zijn: deze drie muzikanten verstaan elkaar onderling op een fantastische manier en dat vertaalt zich in geweldig uitgesponnen riffs. En dat is wat deze muziek zo enorm goed maakt.

Op 24 april komt Joni uit en dit is het derde nummer op de plaat, maar volgens de band wel het nummer dat hen het nauwst aan het hart ligt. Hun vorige single “Let Go” klonk anders ook niet mis, en dus zijn we enorm enthousiast over wat komen zal.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

27 februari 2020

About Author

Wouter Vandeweyer


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief