Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Zheani – “DIRTBIKE”

De Australische rapper Zheani geraakte vorig jaar wereldberoemd (en al even berucht) vanwege haar controversiële track “The Question”. Hierin beschuldigde ze Ninja van het Zuid-Afrikaans rappersduo Die Antwoord van seksuele mishandeling. Zowel de fans van Die Antwoord als van Zheani geraakten in een hard conflict over wie de waarheid sprak. Ninja zelf daarentegen, tactvol als altijd, behandelde Zheani’s beschuldigingen heel triviaal waardoor de populariteit van Die Antwoord sterk afnam. Hoewel de waarheid achter Zheani’s claims nog steeds niet echt is opgehelderd, geraakte ze alleen maar bekender en weet ze nu al tienduizenden fans te bereiken met haar ongelooflijk ruwe, maar toch aanlokkelijke muziek.

Wanneer de titel van een track volledig in hoofdletters wordt geschreven, duidt dat vaak in de richting van ‘heel luid’ en ‘heel brutaal’. In het geval van Zheani’s nieuwste release “DIRTBIKE” is het in beide gevallen bingo. Waar het nummer relatief rustig begint, scheurt alles – inclusief je trommelvliezen – open vanaf het eerste refrein. Gooi daar een zagende stem, irritante autotune en krassend geschreeuw over, en “DIRTBIKE” combineert alles wat je eigenlijk liever niet wil horen. Ook de tekst, die gaat van de foute vriendjes van haar moeder tot haar eigen overleden vader is zeer onaangenaam om naar te luisteren. Zeker wanneer Zheani ‘save me’ blijft herhalen, en we beseffen dat het niet aan ons is om haar te redden. Toch is het, raar maar waar, net al die negativiteit die Zheani’s muziek zo aantrekkelijk maakt en kunnen we niet anders dan “DIRTBIKE” op repeat laten staan.

“DIRTBIKE” is de tweede single van Zheani’s aangekondigde ep The Zheani Sparkes EP. Hoewel die begin 2020 zou moeten zijn uitgekomen, is het intussen al eind april. Hopelijk komt de release er nu snel aan.

YouTube / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

273 posts

About author
Ik vond geluk in een roze donut.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jazmin Bean & Zheani - "Monster Truck"

Jazmin Bean is nog maar 17 jaar jong, maar de non-binaire artiest is volgens velen dé nieuwe cyberpopsensatie. Hen is gebaseerd in…
AlbumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #23

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos hoog. Daarom dat het onmogelijk is om alles binnen de correcte tijdspanne van een…
AlbumsRecensies

Scarlxrd - SCARHXURS (★½): ‘Aaaaarghghgh’, en dat 45 minuten lang

De Brit Marius Lishtrop heeft op acht jaar tijd een evolutie afgelegd van vrolijke YouTuber Mazzi Maz, langs vocalist voor de metalband…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.