Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sam Smith feat. Demi Lovato – “I’m Ready”

Het is alweer van 2017 geleden dat we Sam Smiths tweede album voor het eerst lieten spelen. The Thrill Of It All was opvallend rustiger dan zijn voorganger, maar moest zeker en vast niet onderdoen. Ondertussen heeft de zanger al een hele hoop nieuwe nummers uitgebracht die allemaal op hun derde album zal staan. Origineel zou dat album To Die For heten, maar gezien de huidige toestand wou de Brit het een en het ander veranderen vooraleer het totaalpakket op de wereld los te laten. De originele titelsong kregen we al eerder te horen, net als onder andere “Dancing With A Stranger” met Normani, “How Do You Sleep?” en nu ook het nieuwe “I’m Ready”.

Voor die nieuwe single zocht Sam Smith versterking bij Demi Lovato en de twee weten elkaar mooi aan te vullen. Smith en Lovato tonen eerst een stoerdere, koele kant, maar daarna schakelen de twee over naar warme, liefdevolle personages die klaar zijn voor liefde. Vooral tijdens het refrein gaat het er wat dramatisch aan toe, maar eigenlijk blijft die drama ook subtieler aanwezig in de strofes. Het contrast met de eerste strofes wordt nog groter doordat de grootte van het achtergrondkoor blijft toenemen doorheen het nummer. Smith en Lovato proberen met contrasten te spelen op “I’m Ready”, maar de contrasten zijn misschien iets te groot.

Het opnieuw naamloze album van Sam Smith ging normaal op 1 mei uitkomen, maar zal pas later dit jaar te koop zijn.

Sam Smith: Facebook / Instagram / Website 

Demi Lovato: Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

903 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Demi Lovato - "Skin of My Teeth"

Nu corona geen wederkerend begrip meer is, we de mondkapjes achterwege kunnen laten en de festivalzomer er weer uit begint te zien…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sam Smith – “Love Me More”

Dat het tegenwoordig niet allemaal kommer en kwel hoeft te zijn bewijst Sam Smith met hun eerste nieuwe single sinds 2020. Na…
AlbumsRecensies

OneRepublic – Human (★★★½): Introspectieve altpop die wil inspireren en emotioneren

Het is intussen acht jaar geleden dat OneRepublic sterren telde. “Counting Stars”, vanop hun derde album Native, mag zich met meer dan…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.