Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single S10 – “Ogen Wennen Altijd Aan Het Donker”

S10 is een van de meest besproken nieuwkomers in Nederland. Met zestien rapte ze zich voor het eerst in de kijker en nu met twintig heeft ze haar doorbraak te pakken. In december was ze nog genomineerd voor de prestigieuze Edison Pop-prijs, waar ze uiteindelijk met een prijs in de categorie ‘Alternative’ aan de haal ging. Haar sterke opmars kwam dat natuurlijk ook ten goede, want zo goed als elke Nederlandse hiphopper ziet een samenwerking met S10 (lees: Stien) zitten en later dit jaar speelt ze in een uitverkochte Carré in Amsterdam. Haar stampvolle festivalzomer met onder andere Best Kept Secret en Woo Hah! valt helaas in het water, maar met haar nieuwe single “Ogen Wennen Altijd Aan Het Donker” heeft ze de beste remedie daartegen zelf in huis.

De vrees dat S10 meer de commerciële richting uit zou gaan, is geheel ongegrond, zo blijkt uit “Ogen Wennen Altijd Aan Het Donker”. Het is een puur pianonummer waar de zachte stem van S10 heel sterk uitkomt en je vooral ook naar haar verhaal luistert. De subtiel ingebouwde geluiden in de achtergrond harmoniseren met de zweverige zang van S10 en zorgen zelfs voor een vleugje magie. Voor iemand die nog redelijk jong is, heeft S10 al een heel sterke en karaktervolle sound weten te creëren die voorlopig nog ongekend was voor een artiest in de lage landen. Hopelijk zal de Nederlandse deze lijn verder kunnen trekken op haar nieuwe album.

Op vrijdag 9 oktober staat S10 op Les Nuits Botanique in Brussel.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2031 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Ook The Kills, Pommelien Thijs, Miles Kane, Dimension en meer naar Pukkelpop 2024!

Aan een ongezien recordtempo vlogen de Pukkelpop-tickets begin deze maand de deur uit. Het mag duidelijk wezen dat het festival op de…
2023FeaturesInstagram

De beste concertfoto’s van 2023 volgens onze fotografen

Zoals we eerder al aangaven bij de mooiste albumhoezen van 2023: het visuele is bij muziek minstens even belangrijk als de klank….
InstagramLiveRecensies

S10 @ Trix: Gevallen engel onder de mensen

S10 heeft verschillende gezichten. Haar meeste naamsbekendheid verwierf ze door het Eurovisiesongfestival, maar ondertussen ontpopte ze zich tot een meesteres in meerdere…

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.