Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Lawson – “Lovers”

Wie boyband zegt denkt meteen aan One Direction, Take That, *NSYNC en aanverwanten, maar ook Lawson is er een voorbeeld van. De Britse rockband telt vier porties testosteron waarvan de meeste in 1990 geboren zijn. Tegen dat ze 22 waren hadden ze een eerste album in de winkelrekken liggen en in 2016 volgde Perspective. Daarop vinden we “Where My Love Goes“, het bekendste nummer van de band rond Andy Brown. Niet te verwarren met zijn naamgenoot uit het jazzcircuit, want deze Andy Brown brengt op zijn eentje ook countrymuziek uit. Na een soloplaat en een album met zwakke covers van The Greatest Showman besloot de zanger om zijn bandgenoten terug op te zoeken.

Na vier jaar stilte zou je een geweldige comebacksingle verwachten en deze kregen we niet. “Lovers” heeft een tekst die zo melig en cliché is dat het behangpapier ervan gaat krullen. Muzikaal gezien is de band geëvolueerd van rock naar iets dat evengoed een dj-set zou kunnen zijn. De muziek is even origineel als de tekst, waardoor ons behangpapier vanzelf weer op de rol gaat. “Lovers” had een slechte inzending kunnen zijn op het Eurovisiesongfestival, maar dan hadden we ons nog kunnen troosten met de gedachte dat de band nu een jaar tijd had om een nieuw nummer te maken.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

17 april 2020

About Author

Robbe Rooms Ik ben te herkennen aan mijn gele jas.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief