AlbumsRecensies

Deman Rogue – Deman Rogue (★★★): Veel afwisseling, maar trouw aan hun genre

Blues in België is niet dood, dat bewijst Deman Rogue. De Limburgse band onder leiding van frontman, gitarist en oprichter Diether Govaerts is al bezig sinds 2014, maar werd pas vier jaar later uitgebreid tot een viertal, met bassiste Lore Jaenen, drummer Robrecht Smolders en gitarist Jens Jacobs. Na twee jaar spelen in cafés en kleine evenementen rond geboorteplaats Alken doen ze een gooi naar nationale roem met hun eerste album, dat ze naar zichzelf vernoemd hebben.

Een debuutplaat is altijd spannend, maar de Limburgers weten alle verwachtingen in te lossen. Ze blijven in hun bluesy element, maar weten toch heel wat afwisseling in het album te brengen. Het gaat van snel en vrolijk naar donkerder en trager. De ruwe, maar warme stem van Diether weet ons makkelijk te imponeren. Die warmte voelen we al meteen met “Good Boy Blues”, het eerste werk op Deman Rogue. Het gevoel wordt in het begin vooral gezet door de toms van drummer Robrecht, die redelijk laag en vol klinken. Deman Rogue weet dat ook door te trekken naar de rest van het album, ook bij de donkere nummers.

Er is ook een uitspringer op het album en “Limbo” mag zich bekronen met die titel. De snelste track op de plaat is enorm dansbaar en nodigt door de aanstekelijke melodieën en het makkelijke refrein ook uit om luidkeels mee te zingen. Toch is er ook daar een puntje van kritiek te vinden. We horen al vanaf het eerste refrein een solomelodie van een van de gitaristen. We hadden hem liever later in het nummer als extra detail gehoord; nu is er een verrassing minder in het nummer.

Ook fans van klassieke rock kunnen terecht bij de band. Met “Memories” en “Make You Mine” hebben ze ook twee toppers uitgebracht. “Memories” geeft ons het gevoel van de gemiddelde rockhit van de jaren tachtig, maar dan in een eigentijds jasje gebracht. Net zoals bij “Limbo” krijgen we een makkelijk refrein te horen dat je na de eerste keer luisteren al mee kan zingen. “Make You Mine” zorgt dan weer voor de balladekant van Deman Rogue. De uitgebreide solo’s zijn ze ook niet vergeten, wat ons zeer tevreden maakt.

Of de Alkense band België, en daarna de wereld, zou kunnen veroveren, is nog afwachten. We hopen alleszins op meer van dit, want onze rockharten zijn weer volledig gevuld.

Related posts
FeaturesInterviews

Interview Deman Rogue: 'Muziek blijft een passie en dat is het allerbelangrijkste'

De Limburgse band Deman Rogue brengt deze zaterdag zijn tweede album uit. Diether Govaerts (34), zanger en gitarist van de rockband, begon…

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.