Instagram, Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Première: Debuutsingle Wlazlo – ”Footprints“

© Olaf Verhaeghe

Wie vandaag Wlazlo intypt op YouTube, stoot voorlopig vooral op filmpjes van Pools MMA bokser Michal Wlazlo, maar als het aan de band Wlazlo ligt, zal daar snel verandering in komen. De Brusselse groep rond zanger en tekstschrijver Mattijs Deraedt en drummer Thomas Wlazlo worstelde zelf even met hun sound en besloot onder het credo ‘new Year, new me’ zichzelf te rebooten. Hun officiële debuutsingle “Footprints” klinkt dan ook alsof die kakelvers uit de verpakking komt en die mogen we hier op Dansende Beren in première laten horen. Van de jazzinvloeden waar ze zelf over spreken is weinig te horen, maar in ruil krijgen we okselfrisse gitaren, warm gloeiende synths en een zanger die zijn beste Matt Berninger in zich naar boven haalt. 

Opgenomen in Northern Garden Studios van Filip Tanghe (Balthazar, Tamino, etc.), onder leiding van producer Jonas Bruyneel (Uncle Wellington, Modern Art, Wolfe, etc.) is het duidelijk dat het de jongens dit keer menens is. “Footprints” is niet alleen een fijn indierock nummer, het zit ook vol met leuke details. Een echo hier, wat reverb daar en een Beach Boys-achting koortje in het refrein tonen dat er zowel voor als achter de knoppen heel wat talent aan het werk was. Nog meer ambitie toont Wlazlo in het onderwerp van hun debuut, want in “Footprints” schuilt een verdoken aanklacht tegen de klimaatsopwarming. Wie echter megafoongeschreeuw op de barricades vreest, kunnen we al meteen gerust stellen: Wlazlo brengt een boodschap van hoop en kracht die door de Coronacrisis sterker blijft hangen dan ooit tevoren. 

Staan je oren roodgloeiend van cijfers, grafieken, gekibbel tussen politici en zelfverklaarde Twitterexperten, dan leg je je oren beter te luister bij Wlazlo. ‘It’s gonna be allright,’ is nu net die ongenuanceerde, haast naïeve boodschap waar we echt nood aan hebben.

Facebook / Vi.be / Instagram / YouTube

16 april 2020

About Author

Jasper Verfaillie


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief