Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single River Into Lake – “Grande Prairie”

River into Lake is een zeskoppige indiepopband uit het Brusselse. De band werd opgericht door Boris Gronemberger en heeft er over de jaren heen ook al enkele mooie samenwerkingen opzitten met onder andere de Waalse indierockband Girls In Hawaii en Agnes Obel, waarvoor ze gedurende haar Europese tour de support act waren.

Na hun eerste langspeler Let The Beast Out uit 2019 zijn ze hier terug met hun nieuwste single en tevens ook het allereerste nummer op de nieuwe ep The Crossing. “Grande Prairie”, de titel van hun nieuwste single, komt van een plaats nabijgelegen aan het Waalse stadje Bouillon, waar de bandleden in hun nog jongere jaren het einde van de examens vierden. Het liedje gaat over de roekeloosheid en de kracht van jongeren die onderdrukt en gekweld worden door onze huidige samenleving. Deze vrij maatschappijkritische boodschap wordt echter niet zo verwerkt in de groovy elektronische pop.

“Grande Prairie” begint traag met enkele elektronische snufjes tot de wonderlijke stem van Boris Gronemberger erbij komt. Er komt al snel wat meer tempo in het lied waarbij de samenhang van het muzikale en de stem perfect op elkaar zijn ingespeeld. Daarna is er de zogenaamde bridge & outro die overschaduwd worden door het muzikale waar de gitaren en drums er uitspringen en die je in een soort van ‘flow’ terecht laat komen.

Dit is een zeer leuk voorsmaakje van hun nieuwste ep The Crossing waar ze de lijn van hun eerste album Let The Best Out doortrekken. Het doet ons alvast watertanden naar meer! The Crossing zal in november 2020 uitgebracht worden.

Facebook / Instagram

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Molly Burman - "everytime"

De Londense Molly Burman liet begin maart haar debuutsingle “Fool Me with Flattery” op de wereld los. Onder het geluid van een…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Son Mieux - "Drive"

Jaren geleden heeft de Nederlandse formatie Son Mieux een zaadje geplant waar ze in eigen land alvast de vruchten van kunnen plukken….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Saint Nomad - "Stay"

Broers Nikita, Ruslan en Yan Odnoralov hebben een nieuwe single op de wereld losgelaten. Het trio, geboren in Rusland en opgegroeid in…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.