Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Dan Croll – “Grand Plan” & “Work”

Dan Croll is al lang geen nobele onbekende meer. De Britse singer-songwriter ruilde in 2018 het regenachtige Liverpool voor de eindeloze zon in Los Angeles en schreef daar een heel album over. Voorproefjes kregen we al in de vorm van onder meer “Actor With a Loaded Gun” en “Rain“. Waar Croll het op die laatste nog had over het missen van de regen, brengt hij met de nieuwste single “Grand Plan” een overvloed aan warmte en zonnestralen mee. Het nummer is tevens de titelsong van de plaat die deze zomer verschijnt. Omdat alle goeie dingen in tweevoud komen, krijgen we er gratis en voor niets ook nog het minimalistische “Work” bij.

“Grand Plan” gaat, zoals de titel al een beetje verklapt, over het verhuizen naar een grote stad waar iedereen een groots plan lijkt te hebben. ‘Everyone’s got a grand plan, but I’ve barely come prepared’, klinkt het in het refrein. Heel herkenbaar voor iedereen die ooit zijn veilige omgeving verlaten heeft om ergens in een onbekende stad te gaan wonen. Ondanks dat dat een heel overweldigend gevoel kan zijn, weet Dan Croll het onderwerp op een bijna romantische manier te brengen. De prachtige harmonieën en het fijne gitaarspel spoelen een golf van warmte en geborgenheid over het nummer.

B-kant “Work” is een stuk minimalistischer en gaat over het beginstadium van een relatie. In die honeymoonfase wil je het allerliefst zo veel en lang mogelijk bij je geliefde zijn, met de echte wereld en de daarbij behorende verantwoordelijkheden even op pauze. ‘Hey, do you have to go to work today, ‘cause I hate to lay alone in bed awake’ vat dat gevoel perfect samen. Een laidback beat vormt een vertaling van het tempo van de dag. Muzikaal houdt Croll het behoorlijk simpel en moeten we het vooral hebben van de verhalende vocalen.

Grand Plan, het derde album van Dan Croll, verschijnt op 21 augustus. Om de naar Los Angeles uitgeweken Brit live aan het werk te zien, moeten we nog even geduld hebben. Met zijn uitgestelde tour houdt hij geen halt in ons land.

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

678 posts

About author
Dansende Beer met een hart voor Scandinavische popmuziek, sad girl music (lees: Phoebe Bridgers) en Franstalige dingen.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Luke Sital-Singh – “Blind Missiles”

De in Los Angeles gevestigde Britse artiest Luke Sital-Singh brengt met “Blind Missiles” de eerste single van zijn aankomende album uit. De…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Dan Croll - "Rain" & "Actor With A Loaded Gun"

Met alweer twee nieuwe singles is de stilte rond de Britse singer-songwriter Dan Croll meer dan ooit doorbroken. In 2017 verscheen zijn…
LiveRecensies

Bear's Den @ Lotto Arena: Een prachtig geoliede machine

Na zowat alle ‘kleine’ zalen in België gehad te hebben, alsook de festivals mocht het allemaal wat grootser voor Bear’s Den. De…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.