Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Dan Croll – “Rain” & “Actor With A Loaded Gun”

Met alweer twee nieuwe singles is de stilte rond de Britse singer-songwriter Dan Croll meer dan ooit doorbroken. In 2017 verscheen zijn laatste album Emerging Adulthood en daarna was het opvallend stil rond Dan Croll. Tot januari 2020, toen verschenen “Yesterday” en “Stay in L.A.”, voeg daar nog even de twee gloednieuwe nummers aan toe en je hebt de eerste bouwstenen voor een nieuwe plaat.

Dan Croll ruilde de Britse regen in voor het altijd zonnige Californië, maar als we hem moeten geloven, mist hij de regen toch wel. Dat valt ook wel te begrijpen, af en toe alles even laten wegspoelen om dan weer opnieuw te kunnen beginnen. Niets overtreft het gevoel van de zon die door het wolkendek breekt na een regenachtige dag. “Rain” komt niet helemaal in de buurt van dit gevoel, maar weet zich toch te kenmerken als een fijn gitaarliedje. Af en toe iets te lief, er mogen wel wat meer rauwe randjes aan wat ons betreft en die horen we heel voorzichtig al wat op “Actor With A Loaded Gun”. Net als “Rain” gaat het nummer over het leven in Los Angeles en neemt de gitaarpartij de hoofdrol op zich. Niet meteen het spannendste nummer, al worden we wel verrast in de bridge om vervolgens opgevangen te worden door de vertrouwde vocalen van Dan Croll. Ondanks dat het niet het sterkste is wat we de afgelopen tijd gehoord hebben, slaagt de Brit er wel in nummers op de wereld af te vuren die catchy genoeg zijn om in je hoofd te blijven hangen.

Facebook / Instagram

678 posts

About author
Dansende Beer met een hart voor Scandinavische popmuziek, sad girl music (lees: Phoebe Bridgers) en Franstalige dingen.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Luke Sital-Singh – “Blind Missiles”

De in Los Angeles gevestigde Britse artiest Luke Sital-Singh brengt met “Blind Missiles” de eerste single van zijn aankomende album uit. De…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Dan Croll - "Grand Plan" & "Work"

Dan Croll is al lang geen nobele onbekende meer. De Britse singer-songwriter ruilde in 2018 het regenachtige Liverpool voor de eindeloze zon…
LiveRecensies

Bear's Den @ Lotto Arena: Een prachtig geoliede machine

Na zowat alle ‘kleine’ zalen in België gehad te hebben, alsook de festivals mocht het allemaal wat grootser voor Bear’s Den. De…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.