Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Kid Cudi – “Leader Of The Deliquents”

Het is toch al een tijdje stil geweest rond Kid Cudi. Zijn laatste wapenfeit Kids See Ghosts, zijn samenwerking met Kanye West, dateert al van 2018, maar daarna werd het weer stil. De laatste jaren focuste hij zich wat meer op het acteerwerk, maar in alle stilte werkte hij ook aan zijn nieuwe plaat. Over dat nieuwe album sijpelde recent nog wat nieuws door. Zo weten we dat het conceptalbum Energalactic zal noemen en er ook een gelijknamige, door Kid Cudi gemaakte, anime-reeks op Netflix zal verschijnen. Een datum is er nog niet, maar met de release van “Leader Of The Deliquents” lijkt het niet meer al te ver weg.

De oorsprong van “Leader Of The Deliquents” dateert van een kleine acht jaar geleden, maar werd recent toch eens vanonder het stof gehaald. De kritiek dat hij zogezegd niet kan rappen, hakte er bij hem goed in en was dan ook een van de aanleidingen voor het maken van dit nummer. Met harde woorden en een straffe productie bewijst Kid Cudi echter dat zijn criticasters ongelijk hebben. Op een old school instrumental haalt hij de ene na de andere snedige zin boven en snoert hij iedereen de mond. Ondanks het feit dat “Leader Of The Deliquents” acht jaar geleden gemaakt is, klinkt het nummer bijzonder relevant en toepasselijk in de tijd waarin we ons momenteel vertoeven (‘Gotta smack’em with some shit before the world ends’). Cudder is back in business!

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

14 april 2020

About Author

Simon Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief