Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kid Cudi – “Leader Of The Deliquents”

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kid Cudi – “Leader Of The Deliquents”

Het is toch al een tijdje stil geweest rond Kid Cudi. Zijn laatste wapenfeit Kids See Ghosts, zijn samenwerking met Kanye West, dateert al van 2018, maar daarna werd het weer stil. De laatste jaren focuste hij zich wat meer op het acteerwerk, maar in alle stilte werkte hij ook aan zijn nieuwe plaat. Over dat nieuwe album sijpelde recent nog wat nieuws door. Zo weten we dat het conceptalbum Energalactic zal noemen en er ook een gelijknamige, door Kid Cudi gemaakte, anime-reeks op Netflix zal verschijnen. Een datum is er nog niet, maar met de release van “Leader Of The Deliquents” lijkt het niet meer al te ver weg.

De oorsprong van “Leader Of The Deliquents” dateert van een kleine acht jaar geleden, maar werd recent toch eens vanonder het stof gehaald. De kritiek dat hij zogezegd niet kan rappen, hakte er bij hem goed in en was dan ook een van de aanleidingen voor het maken van dit nummer. Met harde woorden en een straffe productie bewijst Kid Cudi echter dat zijn criticasters ongelijk hebben. Op een old school instrumental haalt hij de ene na de andere snedige zin boven en snoert hij iedereen de mond. Ondanks het feit dat “Leader Of The Deliquents” acht jaar geleden gemaakt is, klinkt het nummer bijzonder relevant en toepasselijk in de tijd waarin we ons momenteel vertoeven (‘Gotta smack’em with some shit before the world ends’). Cudder is back in business!

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2078 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kid Cudi - "BLACK OPS" (feat. Denzel Curry)

De creatieve hersenhelft van de Kid Cudi lijkt tegenwoordig geen rust te kennen. Hij bracht vorige maand zijn nieuw album INSANO uit…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Nigo - "Want It Bad" (feat. Kid Cudi)

De afgelopen jaren heeft Japanse DJ en streetwear icoon Nigo zich vooral gefocust op de modewereld. Hij richtte onder andere het merk…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ariana Grande & Kid Cudi - "Just Look Up"

Naast een (veel te vroeg) kerstnummer is het alweer enige tijd geleden dat we nog nieuwe muziek te horen kregen van Ariana…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.