AlbumsRecensies

Estelle Baldé – Désir du Coeur (★★★½): Uiting van de diepste verlangens

De Brusselse muziekscène lijkt de laatste tijd een gigantische groei aan opkomend en divers talent te kennen. Met haar debuutep Désir du Coeur toont de Brusselse Estelle Baldé dat ze haar plaatsje verdient binnen deze waaier aan talent. Beter nog, we zijn ervan overtuigd dat ze de Brusselse muziekscène aanvult met haar soulvolle bossa nova waarin ze haar Guinese roots eveneens aan het woord laat.

Désir du Coeur opent met een man die de boodschap van Estelle haar muziek verkondigt en die haar vervolgens zegent voor de toekomst. De zachte achtergrondgeluiden van de krekels zorgen voor een ontspannen en ontladen sfeer. Met Désir du Coeur beslist Estelle Baldé zich voor eens en voor altijd te ontdoen van de maatschappelijke eisen en normen. Het brengt een bevrijdingsproces teweeg waardoor ze eindelijk haar diepste verlangens kan najagen: authentieke schoonheid vertolken, muziek creëren en zingen. En wat kan ze dat zingen goed.

In “Kile” uit ze haar dankbaarheid voor dat bevrijdingsproces en wenst ze de rest van de wereld meer ‘kile’ toe, wat solidariteit betekent in de Guinese taal ‘Poular’. Verder tonen nummers zoals “Reste encore un Peu” dat ze een bijna engelachtige stem bezit en creëren ook de gitaarlijnen een intieme en tedere setting. Estelle lijkt te begrijpen dat waardevolle soul enkel bereikt kan worden wanneer de ziel zelf wordt blootlegt. De overgang naar het refrein brengt ons wellicht bruusker dan verwacht uit de intieme en tedere setting die volgens ons langer had mogen duren. Een gelijkaardige, wellicht te bruuske stemmingswisseling krijgen we te horen op “Le Bon Choix”. Een sterk nummer over twee geliefden die hun diepste verlangens voor elkaar niet durven toegeven waardoor hun keuzes die verlangens ondermijnen. De ep sluit op mooie wijze af met het zomerse “Désir du Coeur”, een vrolijke bossa nova waar we niet genoeg van krijgen.

Estelle Baldé’s debuutep Désir du Coeur weerspiegelt haar roots, brengt bossa nova naar de Brusselse muziekscène en toont glashelder aan dat deze artieste haar ziel én diepste verlangens durft bloot te leggen. Die laatste verschijnen in verschillende gedaantes van vrolijk met “Kile” en “Désir du Coeur” tot intiem, teder en breekbaar met nummers “Reste Encore un Peu” en “Le Bon Choix”.  We hopen Estelle Baldé snel live aan het werk te zien.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsRecensies

The Blind Boys of Alabama - Echoes of the South (★★★½): Hartverwarmende gospel

We hebben bij Dansende Beren al heel wat bijzondere acts aangehaald, maar The Blind Boys of Alabama moet ongetwijfeld een van de…
InstagramLiveRecensies

Chase Atlantic @ Ancienne Belgique (AB): Zwemmen in eigen nat

Voor de begindagen van Chase Atlantic moeten we ruim twaalf jaar terug in de tijd. In het Australische Cairns besloten toen drie…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Jalen Ngonda - "That's All I Wanted From You"

Met een tijdmachine lijkt de Amerikaanse Jalen Ngonda uit de sixties te zijn gekomen om oldschool soul te maken die tot de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.