FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Pearl Jam annuleert komst naar Rock Werchter 2020

© CPU – Sven Michiels

We moesten dit jaar bijzonder lang wachten op de eerste namen voor Rock Werchter. Met Pearl Jam als eerste naam schoot het festival dan meteen recht in de roos, zeker omdat de band met Gigaton hun eerste nieuwe plaat in zeven jaar uitbracht. Er was toen nog geen sprake van het coronavirus en alle mogelijke gevolgen. Een goed half jaar later liggen de kaarten helemaal anders. Sinds half maart werden alle culturele evenementen al afgeschaft, en daar lijkt nu ook de festivalzomer aan toegevoegd te worden. Minister-president Jan Jambon gaf gisteren al aan dat de Nationale Veiligheidsraad woensdag zal samenzitten over de toekomst van de festivals, maar het eerste dominosteentje lijkt omgevallen.

Pearl Jam werd met veel toeters en bellen aangekondigd als donderdag-headliner, maar is nu ook de eerste naam die verstek moet geven voor het festival. Eddie Vedder en co annuleerden eerder deze week al hun show in Hyde Park, en daar voegen de Amerikanen vandaag ook de rest van hun Europese tournee aan toe. Het is een eerste genadeslag die de festivalzomer te verduren krijgt, en het zal ongetwijfeld niet de laatste zijn. Na de annulatie van Pearl Jam zullen er naar alle waarschijnlijkheid heel wat andere bands volgen; zoals bijvoorbeeld Kendrick Lamar. De rapper, alsook zaterdag-afsluiter van Rock Werchter, zou samen met Eddie Vedder optreden in Hyde Park, maar aangezien die show al werd geannuleerd, lijkt de rest van de zomer ook te volgen. Ook HAIM – de zusjes stonden op donderdagnamiddag op de Main Stage geprogrammeerd – liet via hun sociale media al weten dat ze hun Europese shows zouden annuleren.

Zelfs als Rock Werchter 2020 plaatsvindt, is dit een hele zware klap voor het festival. De organisatie zet de voorbereidingen gewoon verder, maar plaatst vooral de veiligheid van haar medewerkers en de festivalgangers voorop. Woensdag wordt beslist of we begin juli weer met z’n allen staan te feesten op de heilige weide, maar iedereen met een beetje verstand weet dat die kans bijna onbestaande is.

Uit het bericht op de sociale media van het festival valt wel af te leiden dat we Pearl Jam op de volgende editie terug zullen zien.

Alle info over Rock Werchter vind je op de website van het festival.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Debuutsingles Nighttime Boogie Association - "Long in the Tooth" & "The Path We're On"

Nighttime Boogie Association, het lijkt wel de naam van een foute seventiesband. Niets is minder waar, want de twee oprichters zijn ware…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Pearl Jam - "Get it Back"

Pearl Jam heeft al lang geen introductie nodig, want Eddie Vedder en zijn band mogen zich zonder twijfel levende legenden noemen. De…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Eddie Vedder - "Cartography"

Eddie Vedder, de frontman van Pearl Jam, kan ook solo wel zijn steentje bijdragen aan de goeie kant van de muziekgeschiedenis. Zo…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.