Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Alfa Mist feat. Emmavie – “Energy”

Alfa Mist is een van de hipste producers van de Londense jazzscène. De pianist begon zijn carrière met het maken van hiphop en r&b beats waarna hij overstapte naar jazz. In 2014 bracht hij samen met Emmavie, een Britse duizendpoot die naast zingen en schrijven ook nog muziek producet en als ze nog tijd over heeft wel eens een dj setje durft te spelen, hun Epoch ep uit waarvan ze op 17 april de remastered versie uitbrengen. Bij deze nieuwe versie hoort gelukkig ook een nieuw nummer: “Energy”.

Om “Energy” bij de rest van de ep te laten passen, grijpt Alfa Mist hier terug naar zijn oude stijl waardoor we een chille, oldschool hiphop beat voorgeschoteld krijgen waaraan Rocco Palladino op de bas nog dat vleugje magie toevoegt. De soulvolle stem van Emmavie past perfect in dit plaatje en laat ons wegdromen naar een dikke twintig jaar geleden toen powervrouwen als Lauryn Hill en Missy Elliott op hun hoogtepunt waren. “Energy” is een rustig nummer zonder echte uithalen, maar gaat ook niet vervelen. Perfect dus om te beluisteren op je terras terwijl je van de zon geniet met een fris drankje in de hand.

Alfa Mist belooft ons dat er deze maand nog meer muziek van hem zal volgen want naast dit album is hij samen met drummer Richard Spaven bezig aan een nieuw projectje genaamd 44th Move.

10 april 2020

About Author

Joren Van der Plas


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief