Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Westerman – “Waiting On Design”

Het eerste album van Westerman verschijnt pas op 5 juni, maar dat weerhoudt de Brit niet om hier regelmatig nog een nieuw nummer uit te brengen. Met miljoenen streams en een goed onthaalde Ark-ep liggen de verwachtingen voor het debuut natuurlijk al wat hoger, maar de eerste twee singles bleken al de goede richting uit te gaan. Westerman wou met Your Hero Is Not Dead iets maken dat uiteindelijk opbeurend is en dat is juist wat we momenteel nodig hebben. Samen met zijn goede vriend en producer Nathan Jenkins, die ook al achter de knoppen zat voor Tricky en Django Django, sleutelde hij meer dan een jaar aan de nieuwe nummers.

Westerman heeft de afgelopen jaren vooral aan zijn soundscapes gewerkt en dat hoor je ook enorm hard op “Waiting On Design”. De alien-achtige synths op de achtergrond bezorgen het nummer heel veel karakter en zetten de lo-fi gitaar extra in de verf. De specialere zangstijl van Westerman krijgen we natuurlijk ook op “Waiting On Design” te horen. De melancholie spat er vanaf, maar door de vele wendingen klinkt het wel nog steeds heel hoopvol. Het strijkersarrangement vinden we trouwens een uitstekende aanvulling aan de sound van Westerman. De lat ligt dankzij “Waiting On Design” nu nog een tikkeltje hoger!

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1421 posts

About author
Luistert veel naar muziek!
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
2020FeaturesInstagramUitgelicht

35 albums die je misschien over het hoofd zag in 2020

Ondanks alle uitgestelde albums was ook het vreemde 2020 een releasemachine. De opgave om het bos door de bomen te blijven zien…
AlbumsRecensies

Westerman - Your Hero Is Not Dead (★★★½): Als de warme knuffel van een vriend

Westermans stijl heeft wat weg van eighties soft rock zoals we die kennen van Phil Collins en indietronica à la Caribou. Al…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Westerman - "Think I'll Stay"

Lang was het stil geworden rond Westerman, maar die maakte van de anonimiteit gebruik om in alle stilte aan zijn debuutplaat te…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.