Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Gairy Humball – “Out of It”

We hebben het even getest en kunnen het bij deze bevestigen: het debuut van Gairy Humball klinkt even heerlijk slampamperig en lo-fi als de grappige naam van het vijftal doet vermoeden. De songschrijver en tevens kloppend hart van Gairy Humball is Kasper de Moor, een oude bekende voor wie ooit al van Dorian and the Grays gehoord heeft, zeker gezien de hele songbeleving van dit nieuwe project berust op wat zich afspeelde na het vallen van het doek over zijn vorige band. Kasper zwierf een tijdlang door het zuiden van Europa met de motor, en de indrukken die hij daar opdeed zouden naar eigen zeggen de nummers van Gairy Humball vorm gegeven hebben. Nummers die bovendien opgenomen en gemixt zijn door Thomas Valkiers in zijn Kempische Hightimetempel.

“Out Of It” geeft meteen zin om je badjas aan te trekken, een pintje uit de frigo te halen en je buiten in het zonnetje te installeren. Dat heeft niet alleen met de erg geslaagde DIY-videoclip te maken, die Kasper – in badjas uiteraard – in elkaar wist te boksen in tijden van lockdown, maar ook met het heerlijk zwalpende, slaapdronken gitaargeluid dat de band er moeiteloos uitperst. Ergens halverwege het nummer gaat de rem erop en lijk je met je kommetje ontbijtgranen in de hand een beetje rond te dobberen, starend naar de wolken. Dat uiteraard voor de band het volume vol opendraait en je wakker schreeuwt uit je roes: ‘Out Of It!’. Tijd om een broek aan te doen, besef je dan – voor je de replayknop ontdekt alleszins.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

7 april 2020

About Author

Jonas Rombout


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief