Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bury Tomorrow – “Better Below”

Normaal gezien konden we vandaag luisteren naar Cannibal, het zesde album van metalcoreband Bury Tomorrow. Fans van het Britse vijftal zullen echter nog wat meer geduld moeten oefenen, want de release ervan werd verplaatst naar 3 juli. De band uit Southampton schrijft al veertien jaar melodische metalcore van de stevigere soort en stelt ook live nooit teleur. Vocale speerpunten Dani Winter-Bates en Jason Cameron geven Bury Tomorrow zijn unieke sound, door een afwisselen van clean vocals en screams. Nieuw werk “Choke” en “Cannibal” leerden ons zo al dat de Britten in 2020 opnieuw ferme stappen hebben gezet om nog verder te groeien, waar dit de afgelopen jaren wat stroever liep.

Ook “Better Below” bevestigt onze stelling meteen. De nieuwe single gaat van start met een alom gekende dreunende muur van geluid, waarover koorgezang en een dramatische metalriff gelegd zijn. Onder het stemgeluid van brulboei Dani Winter-Bates worden de vaart en de snedigheid van het nummer naar goede gewoonte aangezwengeld, terwijl dat tempo er even uit gaat wanneer Jason Cameron z’n strot openzet. De afwisseling tussen brutale stukken en theatrale passages zit helemaal goed, waardoor we met “Better Below” opnieuw van een dijk van een nummer kunnen spreken. Kan die release niet toch een beetje vroeger, jongens?

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek.

Dit vind je misschien ook leuk:
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2020

In 2020 kwamen er meer singles uit dan ooit tevoren, en dat is vooral te danken aan de crisis die dit jaar…
AlbumsRecensies

Bury Tomorrow - Cannibal (★★★★½): Meesterlijk gedoseerde brutaliteit

Er zijn wellicht flink wat vloekwoorden gevallen in Southampton, wanneer Bury Tomorrow getuige werd van hoe COVID-19 een belangrijke stap in hun…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bury Tomorrow - "Gods & Machines"

Het wordt zo stilaan tijd dat Bury Tomorrow zijn zesde op de wereld loslaat. Singles als “Better Below”, “Cannibal” en vooral “Choke”…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.