Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Blanketman – “Taking You With Me”

Zie je het vijftal van Blanketman door de straten van Manchester kuieren, dan waan je je even terug in een grauw dipje van de Koude Oorlog. De looks van de band mogen dan wel volop eighties ademen, hun aanstekelijke postpunk klinkt zo vers en fris als een hoentje. Durf je al wel eens een onbekende band aanklikken op deze website, dan herken je Blanketman misschien wel als de act waar The Lounge Society begin dit jaar nog het voorprogramma voor speelde. Onder het motto dat goed en beter elkaar aantrekken, duik je dus het beste in het opwindende “Taking You With Me” van Blanketman.

‘I’m not scared, I’m terrified’, zo opent het nummer onder een denderend staaltje baswerk, ‘Terrified of getting old’. De kracht en vitaliteit die het nummer uitstraalt, maken je meteen verliefd. Van het strakke drumwerk tot de snelle, schelle riff en het speelgoedachtige orgeltje, het plaatje klopt op elk moment. Het existentiële thema ziet zich bovendien bijna volledig overschaduwd door de enorme dansbaarheid en het gebrek aan serieux waarmee Blanketman hun nummer brengt, en eerlijk, we hebben niet liever. Feitje in de marge trouwens, alvorens je “Taking You With Me” grijs draait en je jezelf een Britse postpunker waant: je ziet er meteen tien keer alternatiever uit als je je luchtgitaar ondersteboven vasthoudt.

Instagram / Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1 april 2020

About Author

Jonas Rombout


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief