Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Bob Vylan – “We Live Here”

Bob Vylan maakt al een tijdje lawaai in de Britse muzikale underground en dat lawaai is ons niet ontgaan. Met hun vlijmscherpe mix tussen hardcode, punk en grime werden ze dit jaar door NME naar voor geschoven als een van de te maken ontdekkingen van 2020. Hun ep Dread toonde wat de twee in hun mars hebben en dat ze weten van aanpakken. Muzikaal liggen ze in hetzelfde vaarwater als Death Grips en Ho99o9, maar dan met een Brits accent. De twee Bobby’s slaan ons met hun eerste van het jaar, “We Live Here”, met een gebalde vuist helemaal buiten westen.

Bob Vylan gaat op het woelige “We Live Here” voor het ruwere gitaargeweld. De twee gaan op een roekeloze en verschroeiende manier tekeer, waardoor je even niet meer weet wat er je overkomt. In de dreigende gitaartoon hoor je duidelijk hun voorliefde voor punk en hardcore terug, terwijl ze in hun teksten en de manier waarop ze deze brengen voornamelijk uit het grimevaatje tappen. De compactheid van “We Live Here” zorgt voor felheid en intensiteit die we de laatste tijd wat misten in de muziekindustrie. Bob Vylan zocht de grenzen op en dat mogen ze gerust nog vaker met ons delen!

Facebook

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

28 maart 2020

About Author

Simon Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief