Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Elephant Castle – “Cool To Be Unhappy”

Elephant Castle is het project rond multi-instrumentalist Phil Danyew. De naam zegt je waarschijnlijk niet veel, en dat is ook heel logisch. De man speelde hiervoor namelijk zes jaar in de band van Foster The People als ze op tour waren. Daar deed hij heel wat ervaring op en nu is hij klaar om zijn debuut “Cool to be Unhappy” op de wereld los te laten. De man groeide op met bands uit de jaren vijftig en zestig en dat hoor je ook in zijn muziek. Hij probeert die liefde te combineren met een liefde voor analoge synths, het resultaat mag er wezen.

“Cool to be Unhappy” draagt een heerlijke psychedelische vibe met zich mee. Natuurlijk is het dan makkelijk om de naam Tame Impala boven te halen, maar door de effecten op de gitaren zijn die invloeden nooit ver weg. Toch horen we bij Elephant Castle een meer retrosound die het nummer zijn kracht geeft. Vooral tijdens het refrein kan je heerlijk trippen op de mix van synths en gitaren. Hierdoor kunnen we ook Temples meenemen in de vergelijking en dan weet je dat het potentieel van Elephant Castle torenhoog is. Meer van dat!


27 maart 2020

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief