Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe singles Deerhoof – “Future Teenage Cave Artists” & “The Loved One”

Deerhoof, het inventieve viertal uit San Francisco, kondigde aan dat ze hun herkenbare elementen uit pop, noise en experimentele rock nog eens zullen bundelen op wederom een eigenaardig album. Dat deed de band al vaak, want ze hebben de voorbije decennia met hun albumoutput bewezen hoogst productief te zijn. Hun laatste dateert inmiddels echter alweer van 2017. Hoog tijd voor een vervolg, dat op 29 mei zal verschijnen onder de naam Future Teenage Cave Artists. Het belooft een conceptplaat te worden over de constant veranderende toekomst. Om ons op te warmen stuurde de band alvast niet één, maar twee nummers de wereld in.

“Future Teenage Cave Artists” speelt met bliepjes en bloepjes onder het experimenteel, doch catchy lappendeken van geluiden. Het nummer is, ondanks zijn complexe ritme, best toegankelijk en neigt zelfs naar een klein beetje meligheid. De plottwist op het einde zorgt ervoor dat we achterblijven met het gevoel dat we net naar een leuk liedje hebben geluisterd. “The Loved One” daarentegen is er een voor de vergetelheid. Het is beduidend rustiger en minder interessant. Twee nummers dus: één geslaagd, een minder geslaagd, maar beiden verdwijnen jammer genoeg in het uitgebreide oeuvre van Deerhoof.

Facebook

Ontdek meer muziek op onze Spotify.

26 maart 2020

About Author

Pieter Wilms


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief