Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Run The Jewels – “Yankee and The Brave (Ep. 4)” & “Ooh LA LA”

RTJ4 is op komst. Het Amerikaanse hiphop duo Run The Jewels is ondertussen een vaste waarde geworden en dat niet alleen in de VS. Met hun krachtige hiphop stonden El-P en Killer Mike recentelijk nog helemaal bovenaan het affiche van Best Kept Secret en Primavera Sound en hebben ze zelfs al een Grammy-nominatie achter hun naam staan. De verwachtingen voor hun vierde plaat RTJ4 liggen hoog en binnenkort gaan de twee ook nog eens mee op de reünie-tour van Rage Against The Machine. “Yankee and The Brave (Ep. 4)” en “Ooh LA LA” moeten ons klaarstomen voor wat er ons nog te wachten staat en dat doet het ook.

“Yankee and The Brave (Ep. 4)” wordt de introtrack van de nieuwe plaat en was de afgelopen dagen al te horen op de Instagram en Facebookpagina van El-P. De track duurt iets meer dan twee minuten, maar die zijn voldoende om ons nu al helemaal warm te maken voor de rest van de plaat. De beat is spot on en knalt onverbiddelijk hard door de luidsprekers. De killer flow en ontembare woordenstroom van Killer Mike en El-P is weer van een een ongezien hoog niveau zoals we dat van van ze gewend zijn.

“Ooh LA LA” is uit een ander houd gesneden dan “Yankee and The Brave (Ep. 4)”. De samenwerking met Greg Nice en DJ Premier is meer laidback en minder explosief, maar daarom niet minder goed. “Ooh LA LA” wordt gekenmerkt door een simpele pianosample waarop Killer Mike en El-P goed weten uit te pakken. Met het refrein maken ze het zich misschien iets te gemakkelijk, maar het zorgt er wel voor dat het nummer op een bepaalde manier blijft hangen.

Het ziet er naar uit dat het vier jaar wachten op een nieuwe Run The Jewels plaat dubbel en dik beloond zal worden! Wanneer deze uit zal komen, maakt het duo binnenkort bekend.

Facebook

Ontdek meer muziek op onze Spotify.

1878 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Danger Mouse & Black Thought - Cheat Codes (★★★★): Zwaargewichten bundelen hun krachten en telefoonboekje

Black Thought, het alias van Tariq Luqmaan Trotter, kennen we al bijna 35 jaar als bezieler en voornaamste lyricist van The Roots….
InstagramLiveRecensies

Primavera Sound Barcelona 2022 (Weekend 2): Eind goed, al goed

Barcelona is voor twaalf dagen in de ban van Primavera Sound, want de organisatie heeft alle zeilen bijgezet om de editie van…
AlbumsRecensies

Robert Glasper – Black Radio III (★★★): Assertief en politiek bewust

Een breuk met het roemruchte Blue Note label, dat was de opoffering die de uit de Verenigde Staten afkomstige jazzmuzikant Robert Glasper…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.