Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe singles Run The Jewels – “Yankee and The Brave (Ep. 4)” & “Ooh LA LA”

RTJ4 is op komst. Het Amerikaanse hiphop duo Run The Jewels is ondertussen een vaste waarde geworden en dat niet alleen in de VS. Met hun krachtige hiphop stonden El-P en Killer Mike recentelijk nog helemaal bovenaan het affiche van Best Kept Secret en Primavera Sound en hebben ze zelfs al een Grammy-nominatie achter hun naam staan. De verwachtingen voor hun vierde plaat RTJ4 liggen hoog en binnenkort gaan de twee ook nog eens mee op de reünie-tour van Rage Against The Machine. “Yankee and The Brave (Ep. 4)” en “Ooh LA LA” moeten ons klaarstomen voor wat er ons nog te wachten staat en dat doet het ook.

“Yankee and The Brave (Ep. 4)” wordt de introtrack van de nieuwe plaat en was de afgelopen dagen al te horen op de Instagram en Facebookpagina van El-P. De track duurt iets meer dan twee minuten, maar die zijn voldoende om ons nu al helemaal warm te maken voor de rest van de plaat. De beat is spot on en knalt onverbiddelijk hard door de luidsprekers. De killer flow en ontembare woordenstroom van Killer Mike en El-P is weer van een een ongezien hoog niveau zoals we dat van van ze gewend zijn.

“Ooh LA LA” is uit een ander houd gesneden dan “Yankee and The Brave (Ep. 4)”. De samenwerking met Greg Nice en DJ Premier is meer laidback en minder explosief, maar daarom niet minder goed. “Ooh LA LA” wordt gekenmerkt door een simpele pianosample waarop Killer Mike en El-P goed weten uit te pakken. Met het refrein maken ze het zich misschien iets te gemakkelijk, maar het zorgt er wel voor dat het nummer op een bepaalde manier blijft hangen.

Het ziet er naar uit dat het vier jaar wachten op een nieuwe Run The Jewels plaat dubbel en dik beloond zal worden! Wanneer deze uit zal komen, maakt het duo binnenkort bekend.

Facebook

Ontdek meer muziek op onze Spotify.

25 maart 2020

About Author

Simon Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief