Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Kakkmaddafakka – “Moonshine”

Het zestal van Kakkmaddafakka klinkt veel zachtaardiger dan de naam je in eerste instantie zou doen vermoeden. Dat er echter een serieuze hoek af is, staat buiten kijf. Deze zes muzikanten uit Bergen in Noorwegen hebben weet van wat een goed indiefeestje is en lijken te beschikken over een eindeloze bron van energie, vitamine D en liefde. Na hun gezellige album van vorig jaar kwamen recent het hyperaanstekelijke “Baby” en het nog steeds echoënde “Echoes” uit. Vandaag krijgen we een dansbaar hart onder de riem in de vorm van “Moonshine”.

Al wie een opkikkertje kan gebruiken, luistert best eens naar “Moonshine”. In zak en as blijven zitten wordt namelijk simpelweg onmogelijk gemaakt door dit uptempo en stralende liedje van de vrolijkaards. Het plaatje klopt weer eens van kop tot teen; Kakkmaddafakka klinkt strak en kent duidelijk het een en het ander van productionele details en songopbouw. Zodoende ligt ook “Moonshine” makkelijk in het oor en is het gemoedseffect instant voelbaar. Deze single is er zo eentje dat je oplegt alleen al voor het refrein op zich, zo aanstekelijk en opmonterend weten de Noren te klinken. Dat was dan nog buiten de imperfecte, maar net daardoor zo sympathieke backings tegen het einde toe gerekend. “Moonshine” is het oppepmiddel bij uitstek; op repeat zetten maar!

Kakkmaddafakka kwam normaal de Trix drenken in indieliefde in april, maar hun tour werd uitgesteld. De nieuwe datum is elf oktober, opnieuw in Trix.

Related posts
AlbumsRecensies

Nightlands - Moonshine (★★★): De vocals nemen de bovenhand

Zo’n twee weken geleden waren we met zijn allen nog aan het genieten van het betoverende concert van The War on Drugs…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kakkmaddafakka - "Echoes"

Wat er in Bergen (Noorwegen) in het kraantjeswater zit? Als we ons op de zes mannen van Kakkmaddafakka moeten baseren, blijkt het…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kakkmaddafakka - "Baby"

Kakkmaddafakka is terug van eigenlijk nooit weggeweest. De zeskoppige band uit Noorwegen bracht dit voorjaar al een nieuw album uit, Diplomacy. De…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.