Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kakkmaddafakka – “Echoes”

Wat er in Bergen (Noorwegen) in het kraantjeswater zit? Als we ons op de zes mannen van Kakkmaddafakka moeten baseren, blijkt het het equivalent van een drietal pakken druivensuiker, een scheut vitamine D en alleen maar liefde te bevatten. Dat kan al tellen! Met die bijna onwezenlijke formule brachten ze recent “Baby” uit, de eerste opvolger van hun zowel uitbundige als intieme plaat Diplomacy van verleden jaar. Nu is het tijd voor “Echoes” en je raadt het al: deze laten we met plezier door de speakers echoën.

Hun allergrootste oorwurm is “Echoes” niet, maar je raakt er toch maar vlotjes door uit bed met een hoeveelheid levenslust die je niet dagelijks ten deel valt. Alle elementen zijn dan ook aanwezig om er een karakteristiek Kakkmaddafakkanummer (of met andere woorden een leutig dingetje zonder bijbedoelingen) van te maken. De vrolijkheid spat er met volle teugen vanaf door het aardig vooruit drijvende tempo, aangevuld met de funky gitaartjes en de synths die alles nog een klad luchtiger maken dan het al was. Daarbovenop uiteraard nog de hoge, niet al te sterke, maar wel perfect passende stem die gesierd wordt door zomaar even nog hogere backings. Tot daar de analyse, laat ons nu maar voort gelukzalig wezen in Kakkmaddafakka’s roes.

Kakkmaddafakka komt op donderdag 16 april 2020 naar Trix in Antwerpen.

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single tje - "echoes"

Klein, maar fijn; het zou de perfecte samenvatting van een band met de naam tje kunnen zijn, maar niets is minder waar….
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Kakkmaddafakka - "Moonshine"

Het zestal van Kakkmaddafakka klinkt veel zachtaardiger dan de naam je in eerste instantie zou doen vermoeden. Dat er echter een serieuze…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kakkmaddafakka - "Baby"

Kakkmaddafakka is terug van eigenlijk nooit weggeweest. De zeskoppige band uit Noorwegen bracht dit voorjaar al een nieuw album uit, Diplomacy. De…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.