Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Hallan – “Yesterday (With Him)”

© Tom Westwell

Eind 2019 maakten we kennis met de Britse band Hallan. Hun eerste wapenfeit “Habit” was een aangename kennismaking met het viertal uit Portsmouth. Het nummer kon zelfs al op airplay rekenen op 3voor12 en BBC Music. De afgelopen maanden heeft de band een heel aantal shows kunnen spelen, maar door het coronavirus hebben ze helaas ook een aantal shows moeten afzeggen. Daarnaast heeft Hallan gretig gewerkt aan nieuw materiaal, waaronder hun tweede single “Yesterday (With Him)”.

In de plaats van explosiviteit gaat de groep deze keer voor een hoge dosis intensiteit en dat op een uiterst fraaie manier. In het nummer spuwt de band rond frontzanger Conor zijn gal over mensen die meedoen aan goedkope reality-tv en zichzelf zien als ‘social influencers’. Verhuld in een strakke postpunksound klinkt de band heel volwassen en spannend. “Yesterday (With Him)” duurt net iets langer dan vijf minuten, maar die lijken vliegensvlug voorbij te vliegen. Van Hallan gaan we duidelijk nog het een en ander horen in de nabije toekomst.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2029 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
2023FeaturesInstagramUitgelicht

De 40 beste ep's van 2023

In het digitale tijdperk moet alles steeds sneller en urgenter gebeuren, vandaar dat de ep ook een belangrijker medium wordt om jezelf…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Hallan - "Unwomanly Face of War"

Een uitschieter binnen zijn genre kunnen we Hallan moeilijk noemen, maar een lichtpuntje onder postpunkers zijn ze absoluut wel. Hun sound balanceert…
LiveRecensies

Left of the Dial (Dag 1): Zweet als avondmaal

Drie dagen lang wordt de Rotterdamse binnenstad overgenomen door het fijnste ontdekkingsfestival van Nederland, ook wel gekend als Left of the Dial….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.