Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Lady Bird – “Got Lucky”

Punk maakte de afgelopen jaren een verrassende revival mee in het Verenigd Koninkrijk dankzij bands als Slaves en Shame. In woelige tijden mag het voor de mensen duidelijk terug iets ruiger en smeriger zijn en daarom is de kans ook groot dat Lady Bird binnenkort voor nog meer furore kan zorgen. Het drietal uit Kent werd al vroeg opgepikt door Slaves, die hen tekenden op hun label en meenamen op tour. Met die ervaring speelden ze zich al gauw in de aandacht en brachten ze daarnaast ook een aantal sterke nummers uit. In mei brengt Lady Bird een tweede ep uit en daar is “Got Lucky” een eerste uitkomst van.

Lady Bird haalt voor hun muziek ook inspiratie uit grime en gieten daar hun smerig punksausje over. “Got Lucky” heeft bijgevolg een dreigende ondertoon en een pijlsnel tempo waar je amper kan volgen. Frontzanger Lorenzo Ottone haalt bovendien zijn grofste bek naar boven en doet ons op vlak van zijn flow verbazingwekkend zelfs denken aan Skepta. Bij het refrein geeft Lady Bird extra plankgas, wat de spanning in “Got Lucky” houdt. De smerige baslijn geeft het nummer bijzonder veel karakter, terwijl de drums er strakheid in brengen. Wat kunnen de drie toch heerlijk keet schoppen!

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1414 posts

About author
Luistert veel naar muziek!
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lady Bird - "Infants"

Hoe vettiger, hoe prettiger. Het is een uitdrukking die we al eens graag gebruiken en op Lady Bird is ze meer dan…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Lady Bird - "WWW"

Wie onze site regelmatig bezoekt, zal de naam Lady Bird al bekend in de oren klinken. In 2019 waren ze nog een…
FeaturesInstagramUitgelicht

De Internationale Grote Beren Van Morgen 2019: een terugblik

De muziekwereld is een snel evoluerende sector, waar niet alleen gevestigde waarden het goed doen. Vooral het opkomend talent zorgt voor pit…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.