Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single The Marías – “Jupiter”

The Marías is het liefdesresultaat van zangeres María Reál en drummer Josh Conway en ook al geven ze geen overbodige persoonlijke details over hun liefdesleven weer, aangezien de sensualiteit steevast van hun nummers afdruipt, vermoeden we dat het daar best goed zit. Hun twee Superclean ep’s uit ’17 en ’18 fungeerden als geslaagde verleidingsmanoeuvres, maar daarna besliste de band om het hard to get te spelen. Twee jaar lang moesten we geduld uitoefenen, maar met de nieuwe release van het verrukkelijke “Hold it Together” vergaven we hen dat maar al te graag. Vandaag komt b-side “Jupiter” je de emotionele dieperik in werpen.

Op “Jupiter” doet The Marías nog een serieuze lo-fi schep bovenop hun sowieso al zijdezachte klank. De eerste stem die weerklinkt, blijkt niet die van María; we horen een mannenstem die enigszins korrelig uit de verte lijkt te komen. Het versterkt de weemoedige toon die de intro al aangewakkerd had en die wordt er enkel maar groter op naarmate “Jupiter” vordert. María komt de mannenstem lieflijk vergezellen, neemt even later de bovenhand, om uiteindelijk te eindigen in het rond en door elkaar cirkelen van stemmen. Opvallend is dat de groep er deze keer geen flirterig spel van maakt, maar dit alles op een erg onschuldige manier naar voor brengt. Hun typerende sensualiteit wordt hier bijna volledig achterwege gelaten ten voordele van het baden in melancholie. “Jupiter” is een gevoelig stukje dromen geworden; het maakt ons week, krijgt ons klein en slaagt dus volledig in zijn opzet.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single The Marías - "Hush"

Elke dag is valentijn met The Marías. Het koppel María Reál en Josh Conway blijkt een open relatie te hebben met de…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single The Marías - "Hold it Together"

Lo-fi soul die de ziel voedt, de heupen triggert en de fantasie op hol doet slaan met z’n overvloedig doorsijpelende karakter en…
FeaturesUitgelicht

33 leuke ep’s uit 2018

Ep’s zijn voor een band vaak een voorbode voor wat nog komen zal. Meestal bewijzen ze met deze korte cd’s dat ze…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.