Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Ndugu – “YLLS”

Ndugu is een akoestisch hiphopproject onder leiding van Owen Perry Weston, die we kennen van bij onder andere PAARD. De vijfkoppige Gentse band combineert akoestische elementen met hiphop tot een geheel van Maliblues en afrobeat. In 2018 brachten ze hun eerste ep Brother uit. “YLLS” is een voorproefje van hun eerste langspeler, die er zit aan te komen op 22 mei. Op 23 mei staan ze live met die plaat in De Centrale in Gent, een show die voorlopig, ondanks de coronacrisis, nog steeds doorgaat.

“YLLS” begint met een akoestischegitaarmelodie die een soort van baslijn vormt in combinatie met wat afrodrums, die het geheel zuiders doen aanvoelen. De flows die we te horen krijgen tijdens de strofes klinken wel lekker. Daarbovenop is het refrein uitermate catchy. Het is hiphop die niet vanuit de standaardgeluiden vertrekt, wat een bevreemdend effect heeft, in geheel positieve zin. We kunnen dan ook zeker vernieuwing gebruiken in het hiphopwereldje. We raden je ook zeker aan om de muziekvideo een keertje te checken.

Dit vind je misschien ook leuk:
InstagramLiveRecensies

Black Flower, Compro Oro & Ndugu @ Gent Jazz 1.5: Zonnen en bloemen

We hadden haast niet meer durven dromen dat we in 2020 nog festivalrecensies zouden kunnen schrijven, maar het kan al eens meezitten….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ndugu - "IDWIL"

Ndugu is een akoestisch hiphopproject onder leiding van Owen Perry Weston, die we kennen van bij onder andere PAARD. De vijfkoppige Gentse…
InterviewsNieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Première: Nieuwe single Ndugu (+ interview) - "Dreamin'"

België mag dan een klein muzieklandje zijn, op vlak van diversiteit en kwaliteit moet het zeker niet onder doen met de rest…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.