FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Pohoda Festival, een Slowaaks alternatief voor tijdens de festivalzomer

België is niet alleen bekend omwille van ons bier en onze frieten, maar ook festivals als Rock Werchter en Tomorrowland doen in de andere continenten belletjes rinkelen. Beide festivals weten muziekliefhebbers van over de hele wereld naar ons land te lokken. Andere festivals zoals Coachella en Glastonbury weten ook al jaren muziekliefhebbers van alle uithoeken op de planeet te verzamelen, maar barsten ondertussen uit hun voegen. Gelukkig zijn er ook kleinere festivals die ook met een goede line-up naar voren komen en minstens even veel charme hebben. Daarom stellen wij je deze week een iets minder gekend festival voor, maar daarom niet minderwaardig.

Pohoda Fesitval vierde enkele jaren geleden hun twintigste verjaardag en zoals altijd deden ze dat met een gevarieerd aanbod aan artiesten en genres. Pop, hiphop en rockmuziek vind je tegenwoordig op alle festivals terug, maar op Pohoda is er ook plaats voor bijvoorbeeld reggae, exotische muziek en dat vaak met een alternatieve toets. Dit jaar zullen onder meer FKA Twigs, Stormzy, Lykki Li en niemand minder dan Thom Yorke schitteren op het festival. De line-up wordt aangevuld met andere vrij bekende artiesten als Glass Animals, Wolf Alice en Metronomy. Minder gekend, maar daarom niet minder goeie artiesten die ook op het festival zullen spelen zijn bijvoorbeeld The Space Lady, Yves Tumor, Hatari en slowthai. En ja, ook België is vertegenwoordigd op het festival dankzij Shht.

Dit Slowaakse festival weet niet alleen op te vallen met een mooie line-up, maar ook de inkleding van Pohoda Festival is niet de minste. Het festival vindt plaats op een verlaten vliegveld in Trenčín. Het driedaagse evenement krijgt een kleurrijke inkleding en vriendelijke sfeer. We wisten het ook niet, maar ‘pohoda’ betekend vrede in het Slowaaks en dat heerst er zeker en vast in Trenčín. Bovendien focust het festival op duurzaamheid en hechten ze veel belang aan activiteiten die met andere kuststromingen zoals theater, poëzie en circus te maken hebben. Wie even genoeg heeft van kijken en luisteren naar acts, kan even uitrusten in het reuzenrad, een potje tafelvoetbal spelen of plaatsnemen op de bierfiets. Voor elk wat wils dus.

In de maand juli is het weer in Slowakije meer dan aangenaam. Je kan je verwachten aan een temperatuur rond de dertig graden celcius tijdens Pohoda Festival. Mocht het toch beginnen regenen, hoef je niet in allerijl je regenbotten aan te trekken om erna weg te zakken in de modder. Doordat het festival plaatsvindt op een oude landingsbaan, is de bodem er grotendeels verhard. Op en rond diezelfde landingsbaan zijn er niet alleen podia en vele (exotische) eetkraampjes te vinden, maar ook tal van activiteiten voor de jongste bezoekers. Naast leuke accommodatie voor kinderen is er ook een deel van de camping gereserveerd voor gezinnen. Kinderen tot twaalf jaar oud mogen gratis mee met mama en/of papa naar dit kindvriendelijke festival.

Wie reeds naar Rock Werchter of Pukkelpop ging, weet hoe druk het er kan worden. Stiekem staan wachten tot er een bankje vrijkomt, is geen ongewone activiteit op drukke festivals. Pohoda is daar buiten gerekend. Hoewel de vraag naar tickets jaar na jaar toeneemt, blijft de organisatie zich vastpinnen op een maximum capaciteit van 30.000 mensen. Het gevolg is dat je plaats hebt om een dansje te plasseren, een dutje te doen in een hangmat of rustig aan een tafeltje te zitten eten. Wie weet zit je naast een spraakzame Slowaak. Het volk staat erom bekend relaxed en vrijgevig te zijn, dus het is er geen onmogelijke taak om nieuwe vrienden te maken waarmee je in 2021 opnieuw samen naar Pohoda Festival kunt gaan.

Pohoda Festival gaat dit jaar door van 9 t.e.m. 11 juli in Trenčín, Slowakije. Voor tickets en meer informatie verwijzen we jullie door naar de website. Wij waren vorig jaar ook aanwezig op het festival en hebben er enorm van genoten, dus gaan we ook dit jaar van de partij zijn.

FacebookInstagram

1233 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
LiveRecensies

Pohoda Festival 2019: Ontdekkingsreis op alle vlakken

Vorig weekend schreven we over het Nederlandse Down The Rabbit Hole, een festival waar de beleving bijna even centraal staat als muziek….
Nieuwe singles

Op ontdekking door de line-up van Pohoda Festival in Slowakije

Met het festivalseizoen op volle toeren zijn er altijd een aantal muziekliefhebbers die de landsgrenzen oversteken om hun zintuigen nieuwe geuren, kleuren…
Interviews

Interview Tony Colman (London Elektricity & Hospital Records): “Als een nummer geen emoties losmaakt, dan is het nummer het niet waard om het te releasen”

Toen Jim en TMF op hun laatste poten mankten, plooiden ze met de regelmaat van de klok “Iron Heart” van ene Boris Daenen,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.