Nieuwe singles

Op ontdekking door de line-up van Pohoda Festival in Slowakije

Met het festivalseizoen op volle toeren zijn er altijd een aantal muziekliefhebbers die de landsgrenzen oversteken om hun zintuigen nieuwe geuren, kleuren en geluiden te laten ontdekken. Wanneer we naar Oost-Europa kijken, denken we meteen aan Balaton Sound of Sziget Festival. Echter vindt er jaarlijks ook een kleine volksverhuizing plaats vanuit de lage landen richting Slowakije. Pohoda gaat door op een afgelegen, verlaten luchthaven en net zoals zijn locatie is ook de line up niet altijd even alledaags. Naast de grote headliners vallen er namelijk een hele hoop opkomende artiesten te ontdekken. Hierbij dus een kleine gids om te helpen je weg te vinden tussen de talrijke podia en acts.

Cari Cari (zaterdag, 18u10-19u10, EUrópa stage)

Dit Oostenrijks duo straalt gelukzaligheid uit. Met een drum, bluesgitaar en didgeridoo brengen ze een gebalanceerde mix tussen de laidback muziek van The XX en americana waarmee je meteen in de sfeer van spaghettiwesterns gesleurd wordt. Met de vele invloeden en verschillende sounds is deze band telkens opnieuw verrassend, maar één ding is zeker: een optreden van Cari Cari verlaat je met een glimlach op je gezicht.

Donny Benét (zaterdag, 21u40-22u40, Orange Stage)

Naast zonnecrème en genoeg verfrissende drankjes neem je best ook je dansschoenen mee naar Pohoda. “The Don” zorgt op zijn beurt dat hij zwoele synthesizers en drumcomputers mee heeft. De flamboyante Australiër beschikt over discomuziek en een pornosnor waar ze in de jaren tachtig jaloers op geweest zouden zijn.

Alexndr London (vrijdag, 22u50-23u50, EUrópa stage)

Deze Londense (what’s in a name) artiest bracht vorig jaar zijn debuutalbum 2023 uit. Net als de albumtitel brengt de man muziek die uit de toekomst komt. Met zijn avant-garde blik op soul en r&b staat Alexndr London op het punt om de wereld te veroveren van onder zijn rieten hoedje.

IC3PEAK (zaterdag, 21u40-22u40, Sporka Stage)

Qua sound kunnen ze het best omschreven worden als een angstaanjagende versie van Die Antwoord. Echter is IC3PEAK vooral bekend omwille van zijn onenigheid met de Russische overheid. Verboden om zijn donkere hiphop nog in het thuisland te vertonen, verkondigen de rebellen hun boodschap nog wel in het buitenland.

Snapped Ankles (vrijdag, 20u30-21u30, Budiš Stage)

Voor het stevigere werk moeten we bij Snapped Ankles zijn. Zelf omschrijven de Britten hun muziek als punktronica. Wij voegen daar graag nog het voorvoegsel ‘hysterische’ aan toe. Op Pohoda komen ze met zenuwachtige synths en dreigende bassen hun tweede studioalbum Stunning Luxury voorstellen dat eerder dit jaar uitgebracht werd.

Dream Wife (vrijdag, 15u50-16u50, Budiš Stage)

Vorig jaar veroorzaakte dit oorspronkelijk kunstschool-projectje een schokgolf van uitgelaten recensies met zijn debuutalbum. Ook live blazen de Britse vrouwen iedereen van zijn sokken en dus is Dream Wife een absolute must-see. Verwacht punk, rock en heel veel energie.

La Fanfaria Del Capitan (zaterdag/zondag, 05u00-06u00, Urpiner Stage)

Traditiegewijs wordt het hoofdpodium van Pohoda afgesloten door een fanfare. Dit jaar zijn de Argentijnen van La Fanfaria Del Capitan aan de beurt om de opkomende zon te komen groeten. Naast fijne muziek is dit moment vooral een aanrader omwille van de onvergetelijke sfeer.

Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

23 nieuwe namen maken line-up van Absolutely Free Festival compleet!

Een gratis festival met een coole affiche op de gronden van een oude mijnsite? Dat moet Absolutely Free Festival zijn! Het tweedaagse…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Leffingeleuren verdubbelt line-up met o.a. Mclusky, Snapped Ankles, Talk Show en Beige Banquet

In april kwam Leffingeleuren met het nieuws dat ze acts als Strand of Oaks, King Hannah en SUUNS wist te strikken. Het…
InstagramLiveRecensies

Paaspop 2024 (Festivaldag 2): Bewolkt en bevolkt

De provisorische festivalstad in Schijndel opende gisteren de deuren voor de tweede festivaldag van Paaspop. Nadat we ons de eerste dag vooral…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.