Features

Op ontdekking door de line-up van Pohoda Festival in Slowakije

Met het festivalseizoen op volle toeren zijn er altijd een aantal muziekliefhebbers die de landsgrenzen oversteken om hun zintuigen nieuwe geuren, kleuren en geluiden te laten ontdekken. Wanneer we naar Oost-Europa kijken, denken we meteen aan Balaton Sound of Sziget Festival. Echter vindt er jaarlijks ook een kleine volksverhuizing plaats vanuit de lage landen richting Slowakije. Pohoda gaat door op een afgelegen, verlaten luchthaven en net zoals zijn locatie is ook de line up niet altijd even alledaags. Naast de grote headliners vallen er namelijk een hele hoop opkomende artiesten te ontdekken. Hierbij dus een kleine gids om te helpen je weg te vinden tussen de talrijke podia en acts.

Cari Cari (zaterdag, 18u10-19u10, EUrópa stage)

Dit Oostenrijks duo straalt gelukzaligheid uit. Met een drum, bluesgitaar en didgeridoo brengen ze een gebalanceerde mix tussen de laidback muziek van The XX en americana waarmee je meteen in de sfeer van spaghettiwesterns gesleurd wordt. Met de vele invloeden en verschillende sounds is deze band telkens opnieuw verrassend, maar één ding is zeker: een optreden van Cari Cari verlaat je met een glimlach op je gezicht.

Donny Benét (zaterdag, 21u40-22u40, Orange Stage)

Naast zonnecrème en genoeg verfrissende drankjes neem je best ook je dansschoenen mee naar Pohoda. “The Don” zorgt op zijn beurt dat hij zwoele synthesizers en drumcomputers mee heeft. De flamboyante Australiër beschikt over discomuziek en een pornosnor waar ze in de jaren tachtig jaloers op geweest zouden zijn.

Alexndr London (vrijdag, 22u50-23u50, EUrópa stage)

Deze Londense (what’s in a name) artiest bracht vorig jaar zijn debuutalbum 2023 uit. Net als de albumtitel brengt de man muziek die uit de toekomst komt. Met zijn avant-garde blik op soul en r&b staat Alexndr London op het punt om de wereld te veroveren van onder zijn rieten hoedje.

IC3PEAK (zaterdag, 21u40-22u40, Sporka Stage)

Qua sound kunnen ze het best omschreven worden als een angstaanjagende versie van Die Antwoord. Echter is IC3PEAK vooral bekend omwille van zijn onenigheid met de Russische overheid. Verboden om zijn donkere hiphop nog in het thuisland te vertonen, verkondigen de rebellen hun boodschap nog wel in het buitenland.

Snapped Ankles (vrijdag, 20u30-21u30, Budiš Stage)

Voor het stevigere werk moeten we bij Snapped Ankles zijn. Zelf omschrijven de Britten hun muziek als punktronica. Wij voegen daar graag nog het voorvoegsel ‘hysterische’ aan toe. Op Pohoda komen ze met zenuwachtige synths en dreigende bassen hun tweede studioalbum Stunning Luxury voorstellen dat eerder dit jaar uitgebracht werd.

Dream Wife (vrijdag, 15u50-16u50, Budiš Stage)

Vorig jaar veroorzaakte dit oorspronkelijk kunstschool-projectje een schokgolf van uitgelaten recensies met zijn debuutalbum. Ook live blazen de Britse vrouwen iedereen van zijn sokken en dus is Dream Wife een absolute must-see. Verwacht punk, rock en heel veel energie.

La Fanfaria Del Capitan (zaterdag/zondag, 05u00-06u00, Urpiner Stage)

Traditiegewijs wordt het hoofdpodium van Pohoda afgesloten door een fanfare. Dit jaar zijn de Argentijnen van La Fanfaria Del Capitan aan de beurt om de opkomende zon te komen groeten. Naast fijne muziek is dit moment vooral een aanrader omwille van de onvergetelijke sfeer.

78 posts

About author
Dansennnn
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
2020FeaturesInstagramUitgelicht

35 albums die je misschien over het hoofd zag in 2020

Ondanks alle uitgestelde albums was ook het vreemde 2020 een releasemachine. De opgave om het bos door de bomen te blijven zien…
FeaturesInstagramInterviewsUitgelicht

Interview Donny Benét: 'Donny Benét was een schitterend ongeluk'

Voor iemand die opgroeide in Burrawang, een Australisch boerengat met, volgens de laatste telling, 361 inwoners, heeft Donny Benét het ver geschopt….
AlbumsRecensies

Donny Benét – Mr Experience (★★★★): Dolle eighties disco

We vertoefden een uurtje in het universum van Donny Benét – want het is een universum, geloof ons – en we kregen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.