Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Donny Benét – “Multiply”

© CPU – Cédric Depraetere

Absurditeit is al langer een fenomeen dat meegaat binnen het muzieklandschap, en dan wel een dat vaker wel dan niet werkt. Het verhaal dat Donny Benét de zoon is van een naar Australië gevluchte Italiaanse accordeonspeler doet namelijk al snel de wenkbrauwen fronsen, zeker omdat er helemaal niets van aan is. Wel valt de man graag op – kijk maar naar zijn extravagante uiterlijk –, en nog het liefst aan de hand van zijn discogetinte muziek. Albums als The Don en Mr Experience waren knotsgekke schotjes in de roos, maar vanaf nu pakt de man het anders aan. Benét richtte voor het nieuwe Infinite Desires namelijk eigen label Donnyland Records op, om vanaf nu dus ook volledig onafhankelijk te worden. Hoe dat precies klinkt, leren we vandaag aan de hand van single “Multiply”.

De werkelijkheid leert ons dat het verschil tussen het verleden en de toekomst niet per se heel groot hoeft te zijn. De nieuwste creatie van Donny Benét hangt namelijk aan elkaar met een baslijn die funk schreeuwt en wat groovy synths. Daarbij is het vanzelfsprekend de Australiër zelf die je richting dansvloer trekt, zeker als hij in het refrein de hoogtes van zijn toonladder verkent. Doordat “Multiply” boven de vier minuten afklokt, is er zelfs tijd voor een ietwat psychedelisch instrumentaal intermezzo, waarbij The Don zich van zijn meest sexy kant laat horen. Op een parlando manier begeleidt hij je richting het einde van de single, waarbij stilstaan al lang niet meer tot de opties behoort. “Multiply” klinkt met andere woorden nogal donker, maar zorgt er wel voor dat de legende van Donny Benét nog wat verder kan leven.

Infinite Desires verschijnt op 29 februari.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2043 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Donny Benét - “American Dream”

We zijn al een tijdje verliefd op Donny Benét. Zijn uiterst dansbare jaren 80 discofunk, gecombineerd met die vette knipogen, dat kalende…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Murdock & The Subs - "Multiply"

Als twee niet te omzeilen namen in het Belgische dancelandschap lieten drum-‘n-bassproducer Murdock en de electro-technogroep The Subs al meerdere culthits ontsnappen…
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2022 (Festivaldag 4): En op het einde wint de groove

Het is een cliché, maar de laatste dag van een festival is altijd wat lastiger. Zeker op Pukkelpop waar we 260 artiesten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.