Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Half Waif – “In August”

© Brian Vu

Bij het grote publiek zal Half Waif niet meteen een belletje doen rinkelen, maar de kans dat u Nandi Rose Plunkett kent als deel van Pinegrove is reëel. Zoveel populariteit heeft de jongedame op de zes jaar dat ze bezig is nog niet vergaard, maar de muziek die ze maakt is meer dan degelijk. Tegenwoordig is ze al met haar vierde langspeler bezig, die het toepasselijke thema ‘zorg’ zal krijgen. Uit eerdere voorsmaakjes als “Halogen 2” en “Ordinary Talk” konden we al afleiden dat dat album aangrijpend zal klinken en dat wordt vandaag nog eens bevestigd op het zachte, elektronische “In August”.

Het nummer begint heel rustig met enkel een piano en de zeemzoete stem van Plunkett, maar krijgt al snel elektronische invloeden dankzij de vele synths. Die vallen in de refreinen weer weg, om geleidelijk aan de bovenhand te nemen. De jongedame gaat in duet met zichzelf, terwijl alle synths melancholisch door elkaar lopen. Ook deze keer heeft de single een diepe, emotionele betekenis, aangezien de zangeres zingt over een hechte vriendschap die verloren ging. Toch slaagde ze erin hier een wijze les uit te halen en er vooral sterker uit te komen. Een nummer over emotie, zelfreflectie en dus ook zorg voor anderen en de pijn die daarbij komt kijken. Perfect om je te laten meeslepen en vooral perfect op de plaat, die volgende week verschijnt.

The Caretaker ligt vanaf 27 maart in de rekken.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify

2197 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Half Waif - "Halogen 2"

Met haar artpop-project Half Waif is Nandi Rose ondertussen al bezig aan haar vierde plaat. Toch is de populariteit van de jongedame…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Half Waif - "Ordinary Talk"

De lente brengt het begin van een nieuw hoofdstuk voor Nandi Rose’s artpopproject Half Waif. Op 27 maart verschijnt via ANTI- namelijk…
LiveRecensies

Iron & Wine + Half Waif @ AB: Warme deken voor koude winteravonden

Greep Sam Beam van Iron And Wine afgelopen zondagnacht nog naast de Grammy voor Beste Americana Album (Jason Isbell en zijn 400…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.