Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Half Waif – “Ordinary Talk”

© Brian Vu

De lente brengt het begin van een nieuw hoofdstuk voor Nandi Rose’s artpopproject Half Waif. Op 27 maart verschijnt via ANTI- namelijk The Caretaker, de opvolger van het album Lavender dat twee jaar eerder verscheen. De nieuwe plaat zou gedurfder, helderder en krachtiger klinken. Als thema zal The Caretaker het zorg dragen – voor jezelf, familie, vrienden, geliefden – en de bijhorende pijn als rode draad dragen. Die levensbelangrijke facetten worden op directe wijze geïllustreerd in de eerste single “Ordinary Talk”.

“Ordinary Talk” gaat over hoe we soms geconfronteerd kunnen worden met onze gewoonheid. Vaak willen mensen elkaars negatieve gevoelens bestrijden, maar soms kunnen deze emoties juist een vorm van diepgaande ervaring brengen. Die ervaringen maken ons menselijk en ook ‘gewoon’. Zo zingt Rose op intense maar geruststellende toon: ‘Baby don’t worry about me, I don’t worry about you’. Dat doet ze nog steeds met haar kenmerkend talent: het schrijven van weelderige melodieën die je aandacht elegant opeisen. Het zachte timbre in haar stem golft daarbij prachtig over de etherische elektronische instrumentatie die de muziek een warme en diepgaande dimensie geven. Deze single doet vermoeden dat The Caretaker wel eens een heel aangrijpend album zou kunnen worden.

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Half Waif - "In August"

Bij het grote publiek zal Half Waif niet meteen een belletje doen rinkelen, maar de kans dat u Nandi Rose Plunkett kent…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Half Waif - "Halogen 2"

Met haar artpop-project Half Waif is Nandi Rose ondertussen al bezig aan haar vierde plaat. Toch is de populariteit van de jongedame…
LiveRecensies

Iron & Wine + Half Waif @ AB: Warme deken voor koude winteravonden

Greep Sam Beam van Iron And Wine afgelopen zondagnacht nog naast de Grammy voor Beste Americana Album (Jason Isbell en zijn 400…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.