Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Half Waif – “Halogen 2”

© Brian Vu

Met haar artpop-project Half Waif is Nandi Rose ondertussen al bezig aan haar vierde plaat. Toch is de populariteit van de jongedame niet zo gigantisch groot. Hopelijk komt de finale doorbraak er wel op The Caretaker, want daarop zal de Amerikaanse met Indiase en Ugandese roots gedurfder dan ooit klinken. De plaat zal gaan over het zorgen voor geliefden en hoe dat onvermijdelijk gepaard gaat met pijn. Dat was al hoorbaar aan haar vorige single “Ordinary Talk” en op “Halogen 2” trekt ze die lijn door, want het nummer gaat het over drastische veranderingen in het leven.

Het zijn vooral de donkere beats die je meteen bij de keel grijpen op “Halogen 2”. De intensiteit ebt even later wel weg door de zang en de lichtere synths die erbij komen, maar de toon is snel gezet. Dat mag ook wel, aangezien het nummer maar een goeie twee minuten duurt. Nandi’s stem wringt zich naar de voorgrond en klinkt steeds prominenter doorheen de single. Als alles samenkomt en bombastisch naar een hoogtepunt klimt, is het nummer al afgelopen. Op muzikaal vlak verandert er op die korte tijd wel heel wat, en het is ook net daarover dat “Halogen 2” gaat; een sterke kracht die voor verandering zorgt. De perfecte weerspiegeling van het nummer dus, want hoewel het voorbij vliegt, gebeurt er heel wat. Een stevige single, die samen met de clip zeker de moeite is.

The Caretaker ligt vanaf 27 maart in de rekken.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify

2197 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Half Waif - "In August"

Bij het grote publiek zal Half Waif niet meteen een belletje doen rinkelen, maar de kans dat u Nandi Rose Plunkett kent…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Half Waif - "Ordinary Talk"

De lente brengt het begin van een nieuw hoofdstuk voor Nandi Rose’s artpopproject Half Waif. Op 27 maart verschijnt via ANTI- namelijk…
LiveRecensies

Iron & Wine + Half Waif @ AB: Warme deken voor koude winteravonden

Greep Sam Beam van Iron And Wine afgelopen zondagnacht nog naast de Grammy voor Beste Americana Album (Jason Isbell en zijn 400…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.