Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tropical Fuck Storm – “Suburbiopia”

Nu Tropical Fuck Storm zoals zoveel andere bands hun tour voor zich in rook zien opgaan, hebben de leden er niets beter op gevonden dan zich in een cabine in een bos terug te trekken en wat nieuwe ‘choons’ [sic] te schrijven. Naar goede gewoonte voert de band een exploratief onderzoek uit naar nieuwe lyrische thema’s. Het resultaat is “Suburbiopia”, een mentale rondvaart naar een parallel universum waar zogenaamde ‘suicide cults’ zoals Heaven’s Gate het bij het rechte eind hebben. Geen idee wat ze daar allemaal hebben liggen in Australië, maar het moet straf spul zijn.

Gitarist Erica Dunn neemt de lead vocals voor deze nieuwe single op zich. Die opstelling komt vaak wat neer op een hit or miss. Dunn nam op Braindrops ook de lead vocals op zich voor “Who’s My Eugene?”, een catchy en funky nummer met gelijkaardige bizarre thema’s. De schelle vrouwenstem kwam daar goed tot haar recht, maar op”Suburbiopia” hadden de vocals van Garreth Liddiard misschien een mooi complement kunnen zijn. Ook de markante TFS-chaos komt pas op het einde even helemaal tot zijn recht, maar trekt zich dan weer terug tot de broedende synthesizers en baslijnen van voorheen. Ondanks de kritiekpunten blijft dit een passend plaatje voor tijdens deze gepercipieerde apocalyps.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tropical Fuck Storm - "Legal Ghost"

Drie op een rij? De Australiërs van Tropical Fuck Storm kunnen niet stoppen met nieuwe muziek uitbrengen. Twee jaar geleden bracht de…
FeaturesInstagramUitgelicht

De 20 beste albumhoezen van 2019

Ieder jaar komen er tal van fijne albums uit. Het centrale punt bij zo’n album is vanzelfsprekend de muziek, maar ook het…
AlbumsRecensies

Tropical Fuck Storm - Braindrops (★★★★): Absurditeit boven!

Amper twee jaar geleden vond Tropical Fuck Storm het levenslicht toen de Australische rock underdog Gareth Liddiard een pauze van onbepaalde duur…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.