Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tropical Fuck Storm – “Suburbiopia”

Nu Tropical Fuck Storm zoals zoveel andere bands hun tour voor zich in rook zien opgaan, hebben de leden er niets beter op gevonden dan zich in een cabine in een bos terug te trekken en wat nieuwe ‘choons’ [sic] te schrijven. Naar goede gewoonte voert de band een exploratief onderzoek uit naar nieuwe lyrische thema’s. Het resultaat is “Suburbiopia”, een mentale rondvaart naar een parallel universum waar zogenaamde ‘suicide cults’ zoals Heaven’s Gate het bij het rechte eind hebben. Geen idee wat ze daar allemaal hebben liggen in Australië, maar het moet straf spul zijn.

Gitarist Erica Dunn neemt de lead vocals voor deze nieuwe single op zich. Die opstelling komt vaak wat neer op een hit or miss. Dunn nam op Braindrops ook de lead vocals op zich voor “Who’s My Eugene?”, een catchy en funky nummer met gelijkaardige bizarre thema’s. De schelle vrouwenstem kwam daar goed tot haar recht, maar op”Suburbiopia” hadden de vocals van Garreth Liddiard misschien een mooi complement kunnen zijn. Ook de markante TFS-chaos komt pas op het einde even helemaal tot zijn recht, maar trekt zich dan weer terug tot de broedende synthesizers en baslijnen van voorheen. Ondanks de kritiekpunten blijft dit een passend plaatje voor tijdens deze gepercipieerde apocalyps.

Related posts
LiveRecensies

Tropical Fuck Storm @ Botanique: De sloophamer bovenhalen

De Rotonde in de Botanique was al een hele tijd geleden hopeloos uitverkocht voor de doortocht van Tropical Fuck Storm. Wie zich…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tropical Fuck Storm - "Ann"

Het afgelopen decennium is Australië helemaal in de ban van alles dat ruikt naar garagerock, psychedelica en noise. Zelfs binnen die experimentele…
AlbumsRecensies

Springtime - Springtime (★★★★): Een koude herfstdag in de lente

De term ‘supergroep’ spreekt altijd sterk tot de verbeelding. Ervaren leden uit verschillende bands bundelen er de krachten rond een gezamenlijk project….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.