Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The K. – “Shit Day”

Noiserock is een sterk vertegenwoordigd genre in ons land. Denk maar aan Crowd of Chairs, Raketkanon, Gruppo di Pawlowski, Youff, Hypochristmutreefuzz en Kapitan Korsakov. Van die laatstgenoemde band staat de drummer Bert Minnaert beter bekend onder de naam Sigfried Burroughs. Kapitan Korsakov is al even niet meer actief, maar vele andere projecten van Burroughs wel. Zo kan je onder andere genieten van zijn bijdragen aan Onmens, PAARD., Run SOFA en een andere noiserockband genaamd The K.. Samen met Sébastien von Landau, de bassist van Cocaine Piss, en Grégory Danger Mertz maakt hij echte gitaarmuziek.

Het mooie is dat Gentenaar Burroughs en Luikenaren von Landau en Danger hun andere bands weten te verzoenen zoals ze dat ook doen met hun woonplaatsen. The K. is een regelrechte combinatie tussen de rauwe punk van Cocaine Piss en de noiserockhits van Kapitan Korsakov. Dat is ook in nieuwe single “Shit Day”, een nummer dat deze dag perfect samenvat, te horen. De Luiks/Gentse band haalt duidelijk inspiratie uit nineties-gitaarrock à la Fugazi en Shellac. Semi-schreeuwerige zang en gitaarriffs domineren.

Samen met “Shit Day” werd ook aangekondigd dat op 3 april een plaat uitkomt onder de naam amputate corporate art. Daarna volgen een hoop shows, die je terugvindt op hun Facebook.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsRecensies

Doodseskader – MMXX: Year Zero (★★★★): Ontstaan om af te maken

Neem een jute zak en steek er de doom van Amenra in. Meng deze met het noisegeluid van Kapitan Korsakov en besprenkel…
AlbumsRecensies

The K. - Amputate Corporate Art (★★★★): Pisnijdig, maar tegelijk heel eerlijk

We hebben ze voor maar liefst vijf jaar moeten missen, de mannen van The K.. Ja, Burning Pattern Etiquette is alreeds vijf jaar…
InterviewsUitgelicht

Interview The K.: 'We schrijven muziek waar we ons simpelweg goed bij voelen'

Na lange afwezigheid is The K. eindelijk terug, hoera! Ze speelden al enkele concerten, waaronder die ene waar ze Afsnis in lichterlaaie…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.