Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Off the Cross – “Sinnerman”

Hoewel vorig jaar de voormalige zanger Steven Van Crombruggen vervangen werd door Daan Swinnen, lijkt het er nu op dat Off The Cross weer even hard doorgaat als voorheen. Qua looks is er weinig veranderd, maar toch waait er een lichte nieuwe bries door dit Antwerpse metalcombo, dat nog steeds een jonge band is.

Dezer dagen zijn ze druk bezig met het uitbrengen van nieuw materiaal en een eerste voorproever is een herwerkte versie van Nina Simones “Sinnerman”. De oude versie is moeilijker te herkennen, maar dat het nummer potentie heeft, is al snel duidelijk. Want het is een uiterst stevige versie, maar de melodie blijft wel primeren, zodat het een goed verteerbare brok wordt. De break in het nummer zorgt voor de gepaste rust en ook daarna geeft de band weer aan dat het over een goed muzikaal oor beschikt.

“Sinnerman” is een nummer dat gemaakt is door een wereldartieste en dat een hoog gehalte aan bewegingen bevat. Off The Cross slaagt erin om deze cover zwaar genoeg te maken, maar de melodie niet uit het oog te verliezen. Nieuw materiaal is opgenomen, maar een verdere datum is niet gekend.

Facebook / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

13 maart 2020

About Author

Wouter Vandeweyer


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief