Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Chronixx – “Dela Move”

@Kamilia Sain

Chronixx is momenteel een van de grootste reggae-artiesten op deze wereld. De Jamaicaan verkoopt over de hele wereld grote zalen uit en zijn sterke debuutplaat Chronology uit 2017 werd beloond met een Grammy-nominatie. De afgelopen jaren werkte hij samen met The Free Nationals (de band van Anderson .Paak), Major Lazer en Joey Badass, maar evenzeer met andere grote reggaehelden zoals Protoje of nieuwkomer Koffee. Chronixx ontketende volgens velen een ‘reggae revival’ en kan daarom ook in de mainstream op heel wat aanzien rekenen. Met een nieuw album op komst, mag de nieuwe Jamaicaanse reggaegod zich weer opmaken voor een drukke periode.

Chronixx en zijn muzikanten wagen zich op “Dela Move” aan iets nieuws. Reggae is het nog steeds, maar dan wel met heel veel roots en hiphop invloeden. Het nummer heeft iets onheilspellend en dat komt voornamelijk door de instrumentatie, die deze keer iets zwaarder en minder vrolijk overkomt dan gewoonlijk. Chronixx kan met zijn unieke stem het nummer naar een hoger niveau tillen. Bovendien toont hij ons op “Dela Move” over een geweldige flow te beschikken. Het is eens iets anders en we zijn al benieuwd of deze lijn doorgetrokken zal worden naar het nieuwe album.

Op zondag 19 juli speelt Chronixx op The Last Arena van Dour!

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

13 maart 2020

About Author

Simon Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief