FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Shabaka and the Ancestors, Portland en tien anderen komen naar Gent Jazz 2020!

©CPU- Willem Devriendt

Het is alvast uitkijken naar de zomer, want van 8 juli tot 18 juli staat er weer een nieuwe editie gepland van Gent Jazz in de Bijloke. Gent Jazz toverde al enkele mooie namen uit een hoed, maar daar komen opnieuw twaalf nieuwe namen bij. Eerder werden onder andere Kate Tempest, Nils Frahm, Van Morrison, Novastar en niemand minder dan Sting bevestigd.

Kate Tempest krijgt op 17 juli versterking van Shabaka and the Ancestors, TaxiWars en Brihang op de main stage. Diezelfde dag kan je op het kleinere podium genieten van Jaimie Branch met haar project Fly or Die en Nordmann. De dag erna zaken ook het Portico Quartet, Dijf Sanders en John Ghost af naar de Bijloke om achteraf samen te genieten van Nils Frahm. Ook Sting en Novastar krijgen versterking van een Belgische band en dat is Portland geworden op 14 juli.

Op 12 juli krijg je dan weer een kans op Steven De Bruyn en Rhiannon Giddens met Francesco Turrisi aan het werk te zien. Die avond strijkt ook Van Morrison neer op Gentse bodem. Op 9 juli krijgt ook Nérija een plaats op de affiche. Voor die dag is er nog geen headliner bekend, maar het zal wellicht niet lang meer duren vooraleer Gent Jazz nog meer nieuwe namen aankondigt. Voor meer informatie en tickets kan je terecht op de website van Gent Jazz.

550 posts

About author
Ik ben te herkennen aan mijn gele jas.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Sting, Agnes Obel, Van Morrison, Herbie Hancock en meer voor Gent Jazz 2021

Zou hij dan eindelijk naar Gent komen? We hebben het natuurlijk over Sting. Nadat hij twee jaar geleden moest afzeggen voor Gent…
LiveRecensies

Commander Spoon, schntzl & Schroothoop @ Gent Jazz 1.5: Muzikale variatie en een dosis gebabbel

Jazz kan worden gebracht door slechts één pianist of door een grote band. Vandaag kregen we op Gent Jazz drie bands te…
InstagramLiveRecensies

Black Flower, Compro Oro & Ndugu @ Gent Jazz 1.5: Zonnen en bloemen

We hadden haast niet meer durven dromen dat we in 2020 nog festivalrecensies zouden kunnen schrijven, maar het kan al eens meezitten….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.