FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Shabaka and the Ancestors, Portland en tien anderen komen naar Gent Jazz 2020!

©CPU- Willem Devriendt

Het is alvast uitkijken naar de zomer, want van 8 juli tot 18 juli staat er weer een nieuwe editie gepland van Gent Jazz in de Bijloke. Gent Jazz toverde al enkele mooie namen uit een hoed, maar daar komen opnieuw twaalf nieuwe namen bij. Eerder werden onder andere Kate Tempest, Nils Frahm, Van Morrison, Novastar en niemand minder dan Sting bevestigd.

Kate Tempest krijgt op 17 juli versterking van Shabaka and the Ancestors, TaxiWars en Brihang op de main stage. Diezelfde dag kan je op het kleinere podium genieten van Jaimie Branch met haar project Fly or Die en Nordmann. De dag erna zaken ook het Portico Quartet, Dijf Sanders en John Ghost af naar de Bijloke om achteraf samen te genieten van Nils Frahm. Ook Sting en Novastar krijgen versterking van een Belgische band en dat is Portland geworden op 14 juli.

Op 12 juli krijg je dan weer een kans op Steven De Bruyn en Rhiannon Giddens met Francesco Turrisi aan het werk te zien. Die avond strijkt ook Van Morrison neer op Gentse bodem. Op 9 juli krijgt ook Nérija een plaats op de affiche. Voor die dag is er nog geen headliner bekend, maar het zal wellicht niet lang meer duren vooraleer Gent Jazz nog meer nieuwe namen aankondigt. Voor meer informatie en tickets kan je terecht op de website van Gent Jazz.

956 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

STIKSTOF, Kae Tempest, Sylvie Kreusch en Tsar B @ Gent Jazz: Kaetamine

Op vrijdagavond kan het weekend worden ingezet en in Gent doen ze dat al eens graag met een feestje. Terwijl in het…
InstagramLiveRecensies

Agnes Obel, Meskerem Mees, Sohnarr, Camille Camille & Bex @ Gent Jazz: Magische hemel

Het einde van Gent Jazz 2022 is bijna in zicht, maar eerst is het nog de beurt aan enkele prachtige namen. Agnes…
InstagramLiveRecensies

Sting, Novastar, Mauro Pawlowski & Emmy d'Arc @ Gent Jazz: Rond de vinger van Sting gewonden

Gent Jazz probeert al sinds 2019 Sting op hun podium te krijgen en nu is dat eindelijk gelukt. Vooraleer de Brit het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.