FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Shabaka and the Ancestors, Portland en tien anderen komen naar Gent Jazz 2020!

©CPU- Willem Devriendt

Het is alvast uitkijken naar de zomer, want van 8 juli tot 18 juli staat er weer een nieuwe editie gepland van Gent Jazz in de Bijloke. Gent Jazz toverde al enkele mooie namen uit een hoed, maar daar komen opnieuw twaalf nieuwe namen bij. Eerder werden onder andere Kate Tempest, Nils Frahm, Van Morrison, Novastar en niemand minder dan Sting bevestigd.

Kate Tempest krijgt op 17 juli versterking van Shabaka and the Ancestors, TaxiWars en Brihang op de main stage. Diezelfde dag kan je op het kleinere podium genieten van Jaimie Branch met haar project Fly or Die en Nordmann. De dag erna zaken ook het Portico Quartet, Dijf Sanders en John Ghost af naar de Bijloke om achteraf samen te genieten van Nils Frahm. Ook Sting en Novastar krijgen versterking van een Belgische band en dat is Portland geworden op 14 juli.

Op 12 juli krijg je dan weer een kans op Steven De Bruyn en Rhiannon Giddens met Francesco Turrisi aan het werk te zien. Die avond strijkt ook Van Morrison neer op Gentse bodem. Op 9 juli krijgt ook Nérija een plaats op de affiche. Voor die dag is er nog geen headliner bekend, maar het zal wellicht niet lang meer duren vooraleer Gent Jazz nog meer nieuwe namen aankondigt. Voor meer informatie en tickets kan je terecht op de website van Gent Jazz.

1199 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Nile Rodgers, DJ Shadow, André 3000, The Cinematic Orchestra en veel meer namen voor Gent Jazz

Elk jaar puzzelt Gent Jazz aan een mooie line-up en dit jaar is dat niet anders. Eerder aangekondigde kleppers als Air, Diana…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Ook Birdy, Laufey, Rodrigo y Gabriela en meer naar Gent Jazz!

We keken met aankondigingen van Bill Frisell Trio, Diana Krall, Jamie Cullum, Patrick Bruel en AIR al uit naar de volgende namedrop van…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Diana Krall, AIR, Patrick Bruel en meer naar Gent Jazz!

Vorig jaar sloegen we nog een kreet van opluchting toen we te horen kregen dat Gent Jazz van de dood gered werd…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.