Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Protomartyr – “Processed By The Boys”

Het was al even bekend dat Protomartyr op de geweldige Les Nuits avond van Botanique zou spelen met onder meer Black Midi en Black Country, New Road op 5 mei, en nu krijgen we ook te horen dat de band er nieuwe muziek zal meebrengen. Op 17 juli verschijnt namelijk Ultimate Success Today, het vijfde album van de band uit Detroit. Ook deze verschijnt op Domino Recordings en als we van eerste single “Processed By The Boys” mogen uitgaan, zal hij weer meestrijden in de eindejaarslijstjes.

In een goeie vijf minuten worden we weer omver geblazen door de sterke postpunk waarin de band weet te excelleren. De duistere vocals, de chaotische opbouw en vooral het desolate gevoel geven je een vernielingsdrang waarvan je niet wist die te hebben. De dreiging is immens en de intensiteit verschroeiend. We moeten toegeven dat Protomartyr er alweer in slaagt om boven zichzelf uit te stijgen. Met de inbreng van een saxofoon krijg je nog meer angst, maar net die angst maakt van deze single een straf werk. Meer van dat op de volledige plaat aub.

Helaas is het optreden met Black Midi in de Botanique van 5 mei geannuleerd. Refunds worden voorzien via e-mail.

11 maart 2020

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief