Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Testament – “Children of the Next Level”

Testament blijft één van de meest consistente thrash bands uit de bay area van SF. In tegenstelling tot soortgenoten speelden zij tegen einde jaren negentig juist zwaarder. Zo ontstond een hybride van death en thrash metal, die nu nog doorklinkt. Op de originele bandnaam Legacy lag een patent, waardoor hun debuut uitgesteld werd tot 1987 en naamsbekendheid uitbleef. Wisselende drummers en leadgitaristen maakten het er niet makkelijker op. Zo werd Testament een niche-act, gedoemd tot het produceren van oertrash platen. Gelukkig koos Chuck Billy altijd de meest bekwame muzikanten om zijn kolossale stem te begeleiden. Zijn repertoire bevat inmiddels elf bijna evenwaardige standaardwerken.

Vorige single “Night Of The Witch” belichtte meer de extreme kanten van het stijlspectrum. “Children Of The Next Level” is de opener van het nieuwe album Titans of Creation en past perfect in het midden van het repertoire van de thrashers. De lyrics behandelen een bijbels horrorverhaal, en de muziek is al even episch. Net als bij het vorige nummer ligt de nadruk van de mix iets meer op de bas. Samen met de dubbele basdrum en de immer agressieve riffs zorgt dit voor een dreunend effect doorheen het hele nummer. Het voorrefrein (na 55 seconden) vormt een interessante afwisseling met een jazz ritme, terwijl Peterson en Skolnick ons herhaaldelijk verwennen met al dan niet geharmoniseerde gitaarsolo’s. Het is interessant te weten dat die laatste gestudeerd heeft bij Joe Satriani, de enige metalgitarist die ooit een succesvol instrumentaal album uitbracht.

Testament liet alvast weten het nieuwe werk te zullen spelen op hun tour, die komende dinsdag halt houdt in de Ancienne Belgique. Als alle nieuwe nummers even goed zijn als dit, zullen wij alvast tevreden zijn, maar daarvoor is het wachten tot 4 april.

Facebook / Instagram / Website

8 maart 2020

About Author

Renaat Senechal


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief