Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle St. Solaire – “Morning Sun”

st-solaire-promofoto-1

St. Solaire uit Rotterdam trapt af met hun single “Morning Sun”. Je zou het niet zeggen, maar deze 6-koppige band bestaat pas een jaar. Toch hebben de heren in het voorprogramma gestaan van HAEVN en gespeeld op festivals als Songbird en Where The Wild Things Are. Met als voorlopig eindresultaat “Morning Sun”. Een frisse, zomerse plaat die je doet terugverlangen naar de hete zomerdagen.

Het eerdere akoestische werk van St. Solaire lijkt plaats te hebben gemaakt voor meer elektronische invloeden. De droge drums en herhalende gitaarpartijen geven het geheel een ‘poppy’ sound, dat wat weg heeft van The Whitest Boy Alive en het meer rustige werk van Arid. Of de band met deze sound heeft moeten inleveren aan eigenheid is (nu nog) lastig te beantwoorden. Zanger Geert van Emden lijkt in elk geval sterk beïnvloed door het stemgeluid en de frasering van Coldplay’s Chris Martin, al heeft Geert een rauwer randje.

Peter Katis, de man die werk van The National en Kurt Vile heeft gemixt, voegt een prettig sausje toe aan het geheel. Kortom, een plaat die lekker in gehoor ligt en daardoor de potentie heeft om bij een groot publiek aan te kunnen slaan.

3131 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

Big Red Machine – How Long Do You Think It’s Gonna Last? (★★★½): Mooi, maar soms iets te veel van het goede

Big Red Machine, het zijproject van Aaron Dessner en Justin Vernon, is terug met een nieuw album. Dessner kreeg oorspronkelijk vooral een…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Coldplay – “Coloratura”

Coldplay keerde enkele maanden geleden terug met “Higher Power”. Wij waren lichtjes teleurgesteld, maar tot niemands verrassing had het Britse viertal alweer…
AlbumsRecensies

Kings of Convenience – Peace Or Love (★★★): Ingetogen propere fluisterliedjes

Eirik Glambek Bøe en Erlend Øye zijn terug. De twee Noren brachten in de jaren nul vier albums uit en wisten zich…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.