Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle St. Solaire – “Morning Sun”

st-solaire-promofoto-1

St. Solaire uit Rotterdam trapt af met hun single “Morning Sun”. Je zou het niet zeggen, maar deze 6-koppige band bestaat pas een jaar. Toch hebben de heren in het voorprogramma gestaan van HAEVN en gespeeld op festivals als Songbird en Where The Wild Things Are. Met als voorlopig eindresultaat “Morning Sun”. Een frisse, zomerse plaat die je doet terugverlangen naar de hete zomerdagen.

Het eerdere akoestische werk van St. Solaire lijkt plaats te hebben gemaakt voor meer elektronische invloeden. De droge drums en herhalende gitaarpartijen geven het geheel een ‘poppy’ sound, dat wat weg heeft van The Whitest Boy Alive en het meer rustige werk van Arid. Of de band met deze sound heeft moeten inleveren aan eigenheid is (nu nog) lastig te beantwoorden. Zanger Geert van Emden lijkt in elk geval sterk beïnvloed door het stemgeluid en de frasering van Coldplay’s Chris Martin, al heeft Geert een rauwer randje.

Peter Katis, de man die werk van The National en Kurt Vile heeft gemixt, voegt een prettig sausje toe aan het geheel. Kortom, een plaat die lekker in gehoor ligt en daardoor de potentie heeft om bij een groot publiek aan te kunnen slaan.

20 september 2016

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief