Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single smrtdeath – “Back With Me”

Emorapper Mike Skwark, bekend onder de naam smrtdeath, is na een jaar radiostilte helemaal terug. En hoe! De Canadese artiest heeft getekend bij het bekende platenlabel Epitaph Records (waar onder meer Bring Me The Horizon en The Offspring al muziek hebben uitgebracht) en viert dit met zijn nieuwste single “Back With Me”. Epitaph Records is normaal gezien volledig toegewijd aan punk, posthardcore en emorock, maar geeft sinds december ook een platform aan rappers als guccihighwaters en Lil Lotus. Dat verwondert niet echt, aangezien hun muziek sterk door emorock en punk beïnvloed wordt; iets wat dus ook te horen is bij smrtdeath.

De vrolijke gitaren en zangerige melodieën van smrtdeath staan in schel contrast met de harde beat van Jordan Reyes. Smrtdeaths whiny vocals vormen de smeerkaas op de boterham terwijl de drums de pittige kruiden zijn. Op zich is deze stijl niet uniek, maar wel fijn om naar te luisteren. Op een bizarre manier zit smrtdeath zelf even tegengesteld in elkaar als zijn muziek, en dat gaat hem goed af. De videoclip toont een positieve, ondeugende knaap, maar toch staat hij daar met zijn huid vol tatoeages en felgekleurd haar. Smrtdeath is hier geen pionier in en volgt louter een trend binnen de emorap die zo kenmerkend was voor wijlen Lil Peep, maar hij weet er dan weer wel een herkenbaar persona rond op te bouwen.

Een unieke look, nieuwe muziek én een deal bij Epitaph Records: het staat vast dat we nog heel wat van smrtdeath gaan horen dit jaar.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

273 posts

About author
Ik vond geluk in een roze donut.
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

iann dior - leave me where you found me (★★★½): Langzaam een nieuwe stijl proberen

De naam Iann Dior zal bij de meeste hiphop-fans waarschijnlijk een belletje doen rinkelen samenwerkingen met andere, grote artiesten, waaronder “Mood” van…
AlbumsRecensies

Trippie Redd – NEON SHARK (★½): Poppunkers draaien in hun kist

Trippie Redd mag zich gelukkig prijzen dat de vraag naar zijn naaktfoto’s relatief klein is, want cybersecurity is klaarblijkelijk niet zijn sterkste…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.