Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single FEVER 333 – “Presence is Strength”

© CPU – Nathan Dobbelaere

FEVER 333 komt verrassend met nieuwe muziek op de proppen. Het Amerikaanse rapcore drietal werd in 2017 opgericht door ex-Letlive zanger Jason Aalon Butler samen met gitarist Stephen Harrison en Night Verses-drummer Aric Improta. Een jaar geleden bracht de groep hun eerste album Strength in Numb333rs uit, dat door de rockpers met veel lovende woorden werd opgehemeld. Er volgde een uitgebreide tour die de groep uiteindelijk ook naar Graspop Metal Meeting en de Zappa in Antwerpen bracht. Nu is de band terug met nieuw werk. Amper vierentwintig uur had FEVER 333 nodig om het nieuwe nummer “Presence is Strength” te maken.

FEVER 333 mag van ons gerust nog een aantal tracks maken in vierentwintig uur, zeker als het resultaat zo goed is als “Presence is Strength”. Met een dreigende intro begint het nummer lekker onstuimig, om dan al gauw uit te monden in het refrein. Een onverwoestbare geluidsmuur wordt door de band opgetrokken, waardoor je even niet goed weet wat er allemaal aan het gebeuren is. De strofes bieden soelaas en geven Jason Aalon Butler de mogelijkheid om zijn (politieke) boodschap duidelijk te maken. Zijn impressionante screams zijn trouwens ook weer van de partij, al hadden ze deze beter nog wat meer op de voorgrond mogen zetten. Een nieuwe fever is coming!

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

4 maart 2020

About Author

Simon Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief